Spontana saker

Nu när tiden i Kroatien börjar närma sitt slut (27 dagar kvar) så har jag börjat bli sentimental. Den här säsongen, utan att ljuga, har varit tung och jag ser fram emot (och räknar dagar tydligen) till att komma ifrån det hela. Men samtidigt, ingen skillnad vilken destination man är på, när man kan se slutet så börjar man oundvikligen reflektera över den gångna säsongen och då tänker man oftast på det goda. När jag tänker på det goda, har jag vissa speciella ögonblick, vissa dagar jag alltid tänker på. Det är just de stunderna som jag kommer att sakna, och de minnen jag kommer att tänka tillbaka på.

Vi gjorde ett sådant minne igår. Jag satt på förmiddagsservice på hotellen, facebookkade lite i min uttråkan. På facebook hade Nina skrivit att hon är återigen ensam i Opatija efter att hennes mamma åkt hem. Hela säsongen har Nina sagt att vi måste komma och hälsa på henne. Så jag bestämde mig för att det var dags nu, frågade Ansku om hon ville komma med (vilket hon ville förståss, tacka gud för att jag har spontana kolleger). Så efter kvällsservice på våra hotell, kom jag snabbt tillbaka till mitt hotell, bytte uniformen mot något mera bekvämt och så körde vi upp till Opatija. Det skulle vara en överraskning, vi tänkte bara köra till Ninas hotell och så ringa när vi var utanför. Men så när vi startade mot Opatija började vi fundera om. Tänk om Nina hinner gå och äta innan vi kommer, vad ska vi då göra, äta medan Nina ser på? Tänk om Nina åker på träningar (hon tränar Thai boxing)? Så vi ringde Nina i alla fall, för att säga att vi är på väg. Men Nina var ändå jätte glad över vår överraskningsvisit. Väl framme i Opatija gick vi till en jätte mysig restaurang vid namnet Ruzmarin. Fint och mysigt ställe, sjukt god mat och jätte trevlig personal! Vi åt, drack skumppa och skvallrade och pratade hela kvällen. Slutligen åkte vi från Opatija runt kl.23.50, vilket betyder att jag var hemma i Rovinj runt kl.00.50. Men det spelar ingen roll, vi hade roligt, och den kvällen är en av de bästa minnen jag kommer att ha kvar från denna säsong.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: