Bambus

Onsdag. På väg hem från ön Katarina där jag haft kvällsservice. Står på utsidan av båten, på en utbreddning, eftersom båten är full. Eugen som jobbar på båten står med mig. Solen håller på att gå ner, himlen är orange, det avtagande solljuset lyser upp havet och bländar mig. Jag och Eugen filosoferar om livet och skämtar. Då kommer den bekanta känslan över mig ”det här kommer jag att sakna”.

En av de bästa dagarna denna sommar. Samma kväll, hade jag en av de roligaste kvällarna i hela mitt liv. Och den kvällen fick sin början av tre enkla sms.

Eugen: ”Hi Linda. Redwine ok?”

Jag: ”Ok. When and where?”

Eugen: ”Im on the boat. Start at half.”

Enkelt men rakt på sak. Eugens sätt att fråga om jag kan komma och hänga på båten när han har tråkigt på jobb. Så jag hade en halvtimme på mig att klä på mig något varmt, och gå ner till Delfin hamnen. Eugen skulle jobba ända till kl.01 och han hade tråkigt, så jag och en av hans andra kompisar höll honom sällskap medan båten han jobbar på körde några turer mellan gamla stan-Delfin hamnen-Katarina och Red Island. Som tack hade Eugen som sagt skaffat röd vin. Jag brukar föredra vitvin, men det röd vinet vi drack var jätte gott! Och så prövade jag även Kroaternas egna version, lägga till lite Coca Cola i rödvinet och kalla det för ”Bambus”. Det var riktigt gott så länge man inte satt så mycket kola att det täckte vinsmaken. 

Så vi hängde med hela kvällen, drack rödvin, pratade, hade roligt. Efter sista turen blev vi kvar på båten, satt där i hamnen och tog det lugnt och drack upp vinet. Vi hade så roligt att jag var hemma först 03.30. Helt okej, men hade väckning 05.30 eftersom jag skulle till Venedig följande dag. Sov alltså 2 timmar ungefär och så var det bara att stiga upp och åka till Venedig. Det gick bra, hade inte krabbis men var rätt så trött.  

Den kvällen går definitivt in i kategorin ”de goda stunderna i Kroatien jag alltid kommer att minnas”-..

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: