Storm

Nej det är inte enbart sol och värme här i Kroatien. Vi lever trots allt i medelhavsområdet, där värme och sol ofta följs av häftiga åskstormar. På söndag hade vi denna säsongs värsta storm. Jag råkade vara nere i Pula, och när jag började köra hemmåt mot Rovinj såg jag hur de kolsvarta molnen kom iland, plötsligt började det blåsa med en otrolig kraft, och desto längre jag körde, ju närmare stormen kom jag. Så började det regna, först lite, men mer och mer helatiden tills jag körde in i värsta delen av stormen. Det blåste så bilen svajade, det regnade så att jag var tvungen att köra väldigt långsamt, jag såg typ 5 meter framför bilen, och himlen var så svart att det var som att köra mitt i natten, bara då blixtarna slog till kunde man se hela omgivningen lysa upp i ett lila ljus. Kusligt. Det var bara att hålla båda händerna på ratten och köra försiktigt. Lyckligtvis passerade den värsta stormen innan jag kom fram till Rovinj, det regnade endast lite då mer.

Små regnstormar har vi haft hela sommaren. Här är en bild från ön Katarina utanför Rovinj, där jag blev hållen tillfånga några timmar eftersom båten inte kunde åka i så kraftig storm.

Medelhavsstorm, Hotel Katarina, Rovinj.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: