Kroatien, del 33

Every new beginning comes from some other beginnings end..

Imorse hade jag min sista servicetid på hotell Park i Rovinj. Nu sitter jag på kontoret. Har skrivit färdigt alla testament för denna säsong och lämnat in dem. Har lämnat in min sista redovisning, lämnat in handkassan och inkomstkvittoblocket.

Imorgon har jag denna veckas day off, fast jag i princip varit halvledig de senaste två dagarna. Lördag har vi alltid redovisning och veckomöte, och eftersom jag gjort min redovisning redan så är det bara veckomöte för min del. Söndag kör vi flygplats för sista gången, och säger adjö till Ansku, Ayla och Jonathan. Vår chef kommer att köra ner till södra Kroatien där några anda guider jobbar, så det blir bara jag och Nina kvar här. Vi kommer att var färdiga runt kl.11 på söndag. Kl.16 på måndag avgår vårt flyg, så vi har över 24h på oss att bara vara. Nina bor på andra sidan av denna halvö, Istrien, ungefär 1 h 15 minuter ifrån mig. Men för att jag bor närmare flygplatsen och för att vi ska kunna tillbringa den sista dagen tillsammans så har företaget bokat in Nina i mitt hotell för söndag natt! Oh yeah! Vi kommer att ha kul, vi ska upptäcka det sista i Rovinj, vi ska dricka öl och vi ska varva ner efter en hel säsong här.

Vi kör ner denna destination så att säga. Här är ingen verksamhet under vinterhalvåret, så allting måste avslutas och stängas. I slutet av varje säsong, skriver vi guider sk. testamenten. Dessa är då givetvis inga vanliga testament, utan händelsetestament och utflyktstestament. Vi skriver ner hur vi kört en viss utflykt, vad som skett praktist och vad vi pratat om, så guiderna som jobbar här nästa säsong lätt kan komma in i de nya utflykterna och ”lära sig” av oss så att säga. Givetvis får man alltid följa med på de nya utlfykterna i början av säsongen, men om man har ett testamente att titta på så går det hela mycket smidigare. Det var mitt uppdrag att skriva testamente för vår Venedig utlfykt och för vår utflykt En smak av Istrien. Dessutom har jag skrivit ett testamente för Rovinj. Det vill säga, vad där finns, berättat lite om staden, vad man kan göra där, gått igenom våra hotell t.ex. och gett egna synpunkter på vad jag gillade och vad jag inte gillade.

Har även kört till vissa hotell och plockat bort våra hotellpärmar, från sådana hotell där vi inte längre har gäster denna sista vecka. Var bl.a. till mitt hotell Eden i Rovinj. Plockade bort hotellpärmarna och sade adjö till de som jobbar i receptionen. Har haft jätte lite gäster i Eden under sommaren så har inte haft så mycket kontakt med personalen på Eden. Men ändå var tårarna nära när jag sa adjö, de var så trevliga, önskade lycka till och önskade se mig tillbaka nästa år. Det var svårt. Kan bara tänka mig hur svårt det kommer att bli på hotell Katarina och hotell Park, där jag verkligen haft kontakt med personalen VARJE dag…

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: