Kroatien, del 35

Så mycket har hänt under se senaste 72 timmarna att det inte är klokt. Så vi börjar från början. På söndag hade vi sista flygplatsturen, och Ayla, Ansku & Jonathan flög hem med våra egna flyg. Jag och Nina fick inte plats på de fulla flygen så vi var tvungna att flyga förljande dag, på måndag, med en massa ruttflyg.

När det kom dags att säga adjö till Ansku och Jonathan, var jag så nära tårar, men så började Nina gråta (Nina är en riktig hardass som man aldrig skulle tänka sig gråta, sorry Nina :P) och då fick jag plötsligt en känsla över att allting ändå är okej. Jag visste att jag skulle se Ansku igen om en vecka då vi åker till Cypern, och jag var ganska säker över att jag skulle se Jonathan igen i något skede. Så jag grät inte, med det är klart, det är inte roligt att säga adjö till så goda vänner. Men sagt och gjort, Nina och jag var tvungna att vänta på att det sista flyget avgick, så vi vinkade turvist av våra kolleger.

Efter det åkte vi tillbaka till Rovinj, där Nina hade bokats in på mitt hotell så vi kunde tillbringa sista dygnet i Kroatien tillsammans istället för 100km ifrån varandra. Vi började med en liten siesta, därefter började förfesten på min balkong. Vi drack öl, vi öppnade salmariflaskan som Ansku lämnat till oss, och vi öppnade den goda skumppan som jag inhandlat i Venedig tidigare under sommaren just för detta tillfälle. Det var förövrigt första gången i mitt liv som jag öppnade en skumppaflaska, och den flög iväg med ett pang från balkongen och landade mitt utanför receptionen där förundrade människor kollade upp för att se var korken kom ifrån, wups.

Senare mötte vi Karin som jobbat med oss hela sommaren, hon jobbar för vår agent Croatia Tours. Med Karin gick vi och äta, och efteråt till en bar för att verkligen fira vår sista kväll i Kroatien. Och som vi firade. Vi började kl.16 på min balkong, kl.02.30 var vi tvungna att gå hem eftersom baren stängde. Under dessa timmar drack vi en hel del. På morgonen mådde jag därefter, det vill säga dåligt. Mitt illamående slutade inte förrän kl.13 följande dag, passligt eftersom vi skulle åka från hotellet kl.14. Packade de sista, som var jätte jobbigt förresten, hur kan man samla på sig så mycket saker uner 4 månader?! Och så körde vi med min lilla bil till flygplatsen. 3 stora väskor, 2 ryggsäckar, 2 datorväskor och 2 personer i en liten Peugeot 107, hur vi lyckades med det har jag ingen aning om, men det gick!

Så väl på flygplatsen lämnade vi tillbaka bilen till Avis, sa adjö till vår samarbetspartner Rados, och så checkade vi in. Nina hade två stora väskor och jag hade en stor som vägde 28,5kg mot det tillåtna 20 så vi var båda nervösa över möjliga överviktsbetalningar. Men vår härliga Karin, hade ringt till sina kontakter på Croatia Airlines, och vi betalade ingenting för våra viktöverstigande väskor! Det enda vi var tvungna att betala för var den ena extra väskan som Nina hade, men det blev också endaste 50€! Så slutet gott allting gott….eller? Fortsättning följer.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: