Mitt gamla pass

Mitt pass gick ut 3.11 och det var på håret att jag kom hem från Cypern utan att fastna i någon passkontroll. Eftersom min avresa till nästa destination, Gambia, är 3 veckor ifrån är det dags att förnya mitt pass. Har inte fått till stånd att gå och fixa det innan, har haft lite separationsångest av mitt gamla pass. Det är så fint, har rest med mig världen runt och har samlat i sig massa fina stämplar. Ville inte lämna tillbaka det. Men jag måste verkligen ha ett nytt pass så idag tog jag mig själv i nacken, gick och tog passfoton och åkte till polisstationen för att få nytt pass.

Kollade igenom formuläret med information om mig, och allting stämde så det var bara att sätta namnet under och ge ett nytt passfoto till damen vid betjäningsdisken. Sedan kollade hon på mitt gamla pass, och jag blev sentimental och frågade ”man får knappast behålla det gamla passet va?” fast jag nästan visste svaret. MEN, den übervänliga damen sade ”Javisst, passet har ju gått ut så du får behålla det!”. Vad roligt! Jag får behålla mitt gamla pass! Så ingen separationsångest var nödvändig. Nu förstår jag att det här låter konstigt, vem fäster sig vid ett pass? Men den har verkligen varit med om allting, den har nästan blivit borttappad på Shanghai flygplats, den har rest runt i min rinka i Nya Zeeland och den har till och med varit med mig på HIV-testet i Egypten (eftersom man behövde legitimation) och fick ett bitmärke i sitt ena hörn som souvenir.

Ett välstämplat blad från mitt gamla pass.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: