Födelsedagshelg

Det blev visst en liten bloggpaus där över helgen. Har haft en födelsedags-helg om man kan kalla det så. Var ut och firade min födelsedag både fredag och lördag, och så igår vilade jag bara efter helgens eskapader.

På fredagen hade min kompis Linda fixat en födelsedagsöverraskning till mig. Och hon höll det som en hemlighet, så det enda jag visste var att jag skulle klä mig fint! Så på fredag startade jag upp till Esbo redan kl.14.15 för att undkomma fredagstrafiken. Det gick bra och var framme i redan strax efter kl.15. Linda hade inte kommit hem då ännu men hennes pappa, som bor i samma höghus bara några trappor upp, släppte in mig i hennes lägenhet så jag väntade där tills hon kom hem bara en kvart senare.

Hos Linda låg vi bara på soffan och chillade, och jag försökte desperat få mera ledtrådar om vart vi var på väg eftersom Linda inte hade berättat det! Försökte även med att muta hennes bror att berätta, men ingen gav vika… Så jag började ställa en massa frågor få att få reda på lite vart vi var på väg. Linda svarade på de flesta frågor, men till slut var jag bara mer lost än innan. Jag hade nämligen fått reda på att det var ett fint ställe, att det var nedtonad belysning, att där kanske fanns en scen, att där var pauser, att det kunde bli varmt där inne osv. Men dessa ledtrådar fick mig bara mera förvirrad. Ett mörkt ställe med pauser? Vah?

Nå vi duschade och lagade oss klara, och så körde Lindas bror oss in till Helsingfors där vårt ”program” väntade oss. När vi slutligen kom fram och steg ur bilen hade vi kommit fram till en fin restaurang – Rodolfo. Det var överraskningen! Haha, mörkt var det ju inte eftersom det var nedtonad belysning och ljus på borden, och pauserna var mellan förrätt, huvudrätt och efterrätt – så Linda hade fått mig helt förvirrad med ledtrådarna! Var så glad (och lättad, hehe) över att det var en fin restaurang för jag hade redan tänkt mig alla möjliga olika alternativ. På Rodolfo fick vi jätte god mat och det var en jätte mysig restaurang som var helt fullpackad med folk! Vi åt och hade det roligt, och efterråt skickade Jani sms och frågade vad vi hade för planer för kvällen. Eftersom vi inte hade så noga planer, hoppade vi i bilen när Lindas bror hämtade upp oss igen, hämtade varmare jackor där hemma och så körde Linda oss till baren Henkka där Jani väntade på oss. Linda  hade betalat för middagen till ära av min födelsedag, och Jani bjöd på drinkarna – gotta love att ha goda vänner och att ha födelsedag!  Efter Henkka blev det ännu efterfest hos Jani, men där var vi inte länge eftersom vi var alla tre så trötta redan och Jani somnade innan jag och Linda stack hem.

Lördagen fick jag sova länge, var hundvakt hos Linda när hon hade annat program för dagen. Var alltså bara hos henne med hunden tills hon kom hem igen. När hon kom, packade jag ihop mitt och körde en kort väg till Kyrkslätt där redan nästa fest väntade mig! Min barndomskompis Idas syster Ise (det där blev långt) hade planerat en tjejkväll. Vi skulle vara fem stycken, men efter att en drog ut i sista minuten var det bara Ida, Ise, Ises kompis Linda och jag. (Varför har jag så många bekanta med samma namn som jag?) Jag var den första på plats hos Ise och hoppade genast i  hennes bil för att åka och hämta upp Ida och Linda på tågstationen i Kyrkslätt. Från tågstationen körde vi genast till butiken och sedan hem till Ise där vi efter lite problem med ugnen, och en ödesdiger runda av ”Jag har aldrig..” fick njuta av världens godaste tacopaj, sallad, hemgjord potatissallad och bröd. Efter maten satte jag mig i soffan, och då ser jag Ida och Ise viska om nånting och efter en stund hör jag ”ja må hon leva, ja må hon leva” och ser att Ise & Ida kommer bärande med en kaka och med en gåva! Tala om att bli överraskad! Jag hade ju glömt att jag hade födelsedag redan! Har jag nämt hur roligt det är att ha goda vänner och att ha födelsedag?

Så fortlöpte kvällen hemma hos Ise tills det var dags att laga oss klara och gå till tågstationen. Tjejkvällen skulle nämligen få fortsättning på Onnela i Helsingfors. Linda blev upphämtad innan det, eftersom hon skulle hem till sina barn, men Ida, Ise och jag hoppade på lokaltåget och åkte in till Helsingfors. Onnela bjöd på god musik, mycket folk och dyra drinkar men roligt hade vi. Träffade även några roliga typer där, men alltför snabbt blev det dags för oss att åka hem igen eftersom sista tåget skulle gå kl. 03.45. Så snällt gick vi till tågstationen men höll ändå på att missa tåget pga biljettstrul. Sist och slutligen kom vi på tåget, och åkte tillbaka. Vi hade dock ännu kvällens största utmaning framför oss – att gå hem från tågstationen. Den här sträckan ska normalt ta 10-20 minuter. Men efter en lång kväll ute där några drinkar blivit förtärda, och man har dansat 5 timmar i högklackat hade vi så ont i fötterna att vi gick snigelfart. Så sträckan som skulle ta högst 20 minuter tog 40 minuter för oss att gå! Gissa om vi var glada när vi äntligen kom in genom dörren, till värmen, fick ta av oss skorna och fick värma upp resterna av tacopajen, och gå och lägga oss. Var så utmattad, men  glad eftersom jag  hade haft två fantastiska utekvällar med några av mina bästa vänner! En perfekt födelsedag – tusen tack till alla för festerna och för överraskningarna, har än en gång fått minnen för livet.

Höjdpunkter från helgen;

  • Lindas vilseledande ledtrådar om överraskningen som fick mig totalförvirrad
  • Maten på Rodolfo (rekommenderas!)
  • Tre trötta personer på efterfest på fredag
  • Lonkeroinhandling i Kyrkslätt
  • Tacopajen!
  • ”Jag har aldrig..”
  • Onnelas dörrvakt som glatt sa till oss ”Vad roligt att det äntligen kommer lite vuxna in hit!”
  • Roliga typer i Onnela
  • Att hitta en massa fribiljetter till Onnela i sin egen ficka dagen efter, som jag tydligen fått av en rolig typ jag träffade där

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: