Höjdpunkter från helgen

Helgen har varit rolig, och fartfylld än en gång. Har firat jul, haft hela familjen nära och har även träffat kusiner och min moster. På lördag firade vi jul här hemma. That’s right, jul, inte lillajul. På själva julafton kommer jag nämligen att befinna mig i Gambien så vi firade jul redan nu, perfekt! Hela familjen var på plats, vi  hade en liten julgran, vi åt god julmat, och fick även några små paket. Det var härligt, har inte varit hemma på julafton några år nu nämligen, och saknar verkligen att fira jul med familjen. Det är det värsta med att vara guide.

Efter middagen körde jag till Ida – vi skulle nämligen ut. Destinationen blev Helsingfors och Onnela, transportmedlet blev bil. Vägen upp till Helsingfors gick snabbt, vi hörde på gamla cd:n och sjöng med! När vi sedan går från parkeringshallen till Onnela och kommer runt hörnet till Fredriksgatan så ser vi en lååååång kö. Vart går kön? Till Onnela förståss. Vi funderade på att gå någon annanstans, men vi ville ju till Onnela så vi stod snällt i kö i 50 minuter (!).

I Onnela hade vi roligt som vanligt, och vi fick även se en breakdance show, som några typer plötsligt började med mitt på dansgolvet! Det var otroligt, som i en film, och riktigt duktiga var de! Tiden i Onnela gick snabbt, vi dansade, hade roligt och plötsligt så var det redan stängningsdags. Då fick vi köa igen, för att få våra rockar. När vi äntligen fått dem, gick vi tillbaka till parkeringshallen.

Men vi kom inte in, dörren var låst. Nå tänkte vi, kanske de bara stängt denna dörr, vi prövar den andra, men den var också stängd. Dörrarna till parkeringshallen var stängda, vi stod på gatan mitt i natten i Helsingfors då det var kallt och det regnade. Här började sakta panik ta över, hur skulle vi ta oss in i parkeringshallen och hur skulle vi komma hem? Vi hade ju precis läst innan vi kom att parkeringshallen skulle vara öppen 24h i dygnet, men på dörrarna vi prövade stod det att vi inte skulle komma in förrän kl.6! Jag hade ingen värre lust att stå i regnet i två timmar!

Efter att jag panikerat en liten liten stund, började jag tänka logiskt och tänkte att de måste ha någonslags kundservicenummer på parkeringsbiljetten. Så jag letade fram biljetten, och ja minsann där fanns ett telefonnummer, som jag snabbt slog in i telefonen och bad till gud att jag inte skulle nå ett inbandat meddelande i stil med ”Du har nått Europark, vår kundservice är öppen fr.o.m. kl.11”. Men nej, en jätte trevlig brud svarade och jag förklarade mitt ärende till henne. Hon förklarade lugnt att dessa två dörrar vi prövat stängs till natten men att vi ska komma in genom en dörr utanför posthuset. Jag känner till en del av Helsingfors, men hur ska jag veta vad posthuset är för någonting? Jag tittade omkring mig, känner mig verkligen dum när jag vänder på mig och ser byggnaden där det står Posti/Posten, tackar damen på telefonen, lägger på och hoppar, bokstavligen hoppar av glädje.

Så vi gick till dörren, knapprade in koden som fanns på parkeringsbiljetten, och när dörren öppnas är jag lättad. Då går vi ner till parkeringshallen, och ska betala i maskningen som fanns där. Men maskinen tar inte emot min parkeringsbiljett… Än en gång blir jag orolig och tänker att vi aldrig kommer att komma hem. Maskinen tar emot biljetten, och säger att det blir samanlagt 5€, men sedan säger den automatiskt nånting i stil med ”Betalning avbruten”. Om och om och om igen försöker vi mata in biljetten, men maskinen vägrar fungera! Här igen känner jag mig väldigt dum när jag inser att det ju finns andra maskiner nere i parkeringshallen, så jag går till den andra en bit ifrån och tadaa! den fungerar utan problem! Hur som helst tar det 40 minuter från det att vi går från Onnela till det att vi kommer i bilen. Färden hem gick otroligt snabbt, men när vi kom fram till Ida var vi nog båda väldigt trötta. Jag orkade inte köra hem längre utan blev och sova hos Ida.

4 timmar hann jag sova, sedan hade jag program hela söndagen. Åkte hem, åt lunch, körde hem syster och barnen till Helsingfors (2 gånger fram och tillbaka till Helsingfors inom ett dygn..), körde hem, vilade lite och sedan kom kusinerna och moster på besök. Det var jätte kul att se dem igen, och vi råkade just få strömavbrott innan de kom, och avbrottet varade i 2½ timme, så vi fick ha en riktigt mysig kaffestund i mörket med bara lite ljus som lyste upp rummet. Mysigt!

  • Höjdpunkter från helgen;
  • Att ha hela familjen nära
  • Att fira en tidig jul, med julgran, julmat och paket
  • Att höra på gamla men goda låtar på bilvägen upp till Helsingfors
  • Att se en breakdance show i Onnela
  • Att dansa med en Chris Brown look-a-like i Onnela
  • Att träffa kusiner och moster
  • Att ha det mysigt med ljus i strömavbrott

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: