Nästan som hemma, men bara nästan

Medan jag sitter och tänker på vad jag vill kan jag skriva ett lite ytligare inlägg, om vardagen här, eftersom jag vet att familjen och några vänner litar på bloggen för att få veta hur jag har det, och om jag är vid liv.

Jobbet flyter på som vanligt. Det är första året i Gambien som vi guider har 2 lediga dagar i veckan. Förut har vi haft endast en. Att ha två lediga dagar är skönt, men jag vet ärligt sagt inte vad jag ska göra under dessa dagar. Det blir för mycket fritid helt enkelt. Speciellt då vi inte oftast har ledigt samtidigt som någon annan, så det blir rätt ensamt också. Som idag, har haft ledigt hela dagen, men har inte gjort något. Kollade lite filmer där hemma, låg i sängen, bykade. Eller ja, jag åkte in till Senegambia för att köpa en klänning för nyårsfesten, men that’s it. Konstigt, eller hur? Att inte vela ha ledigt?

Har 1-2 utflykter i veckan, vilket är roligt för jag gillar verkligen utflykterna här. Speciellt safarin, och Roots, som handlar om slavhandeln. På utflykterna får man en annan kontakt med gästerna, och man ser hur de uppskattar upplevelserna de får.

När jag inte är ledig eller på utflykt så är jag på hotellen på hotellservice för att träffa våra gäster. Men här i Gambien är det sällan några gäster på hotellen, mycket självständiga gäster, så det är rätt så tråkigt ibland.

Efter jobbet, eller under tråkiga lediga kvällar som nu sitter jag på kontoret. På vårt fina stora kontor träffar jag mina kolleger och tar hand om saker som behöver göras. Pappersarbete så att säga. Har härliga kolleger och en bra chef och trivs bra i jobbet och i Gambien. Känns nästan som hemma.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: