Kaos

Vilken nyårsafton! Började dagen med att vakna upp med vad jag trodde var århundrandets värsta allergireaktion i ögat. Fick knappt upp ena ögat, så tog antihistamin och ögondroppar. De hjälpte att lägga ner svullnaden lite men det gör fortfarande ont. Tyder på ögoninflammation. Har inte haft tid att åka till läkare så har ingen diagnos ännu, men jag tror själv det är inflammerat.

Hade sedan en jätte rolig City Tour med roliga gäster, och kom hem rätt så tidigt. Men när jag kom hem märkte jag att jag hade tappat bort servicetelefonen. Det vill säga telefonen som våra gäster ringer till ifall de behöver hjälp, har frågor eller så vidare! Fick panik, av allting man kan tappa bort så får man inte tappa bort servicetelefonen! Tur så har jag världens bästa chef som bara tog det lugnt, och sa till mig att gå och fixa ett nytt SIM och en ny telefon. Sagt och gjort en timme senare hade vi en ny servicetelefon och ett nytt SIM med det gamla numret.

På kvällen klädde vi upp oss och gick ner till Kariaba Beach hotell som är vårt 5 stjärniga hotell, där vi hade bokat middag. Middagen var fantastisk, showen härlig och sällskapet det bästa. Min chef Eveliina och hennes man Pa, Heidi och Anders, Miia, jag och Karamo. Vi åt tills vi sprack och så räknade vi in nyåret tillsammans. 20 minuter efter midnatt ringer servicetelefonen, det är en gäst som ringer och berättar att ett av våra hotell brinner. Jag visste inte vad jag skulle säga än att fråga om de är okej och säga att vi kommer så fort vi kan. Så vi fick springa hem, eftersom vägarna var blockerade av bilar så vi inte kunde ta taxi. Bytte snabbt om till uniform och körde iväg till hotellet. Vi bor cirka 3 kilometer från hotellet men det tog oss 40 (!) minuter att komma fram på grund av trafiken. Kl.01 var vi framme och tog genast tag i sakerna, kollade att gästerna var okej, fixade tillfälliga rum på andra hotell osv. osv. När branden äntligen var släckt kunde brandkåren evaluera situationen och inga bostäder hade kommit till skada, så gästerna fick återvända till rummen. Vilken tur i oturen att det ”endast” var restaurang byggnaden som brann.. Men som den brann. Hade vinden blåst från andra hållet hade nog hela hotellet brunnit ner. Vi gick och pratade med gästerna, knackade på i varje rum och frågade hur de hade det och om de ville byta hotell. De flesta blev kvar medan några tog in på ett annat hotell för en natt.

Hemma var jag kl.04 och så var det väckning 07.30 för att stiga upp och börja jobba igen. Idag har jag dessutom haft en jätte långt dag, mycket att reda upp efter en hotellbrand, kolla att gästerna är okej, kolla om någon vill flytta. Åkte till hotellen kl.9-11.30 sedan hade vi möte på det drabbade hotellet kl.11.45, vilket tog en timme ungefär. Sedan körde jag till kontoret för att sköta lite pappersarbete, var klar 13.40, körde hem, hann vara hemma en timme, sen tillbaka till det drabbade hotellet för att prata med gäster, sedan till hotellen på kvällsservice och så köra igenom nästan alla hotell för att byta servicetider och för att sköta några saker. Nu är jag återigen på kontoret, klockan här är 20:47 nu har alltså jobbat i mer än 12 timmar efter bara 3 timmars sömn. Gud vad jag är sliten, trött och hungrig. Nu ska jag åka hem. Nej jag ska åka till Karamo, sen och äta och sen hem. Jag kommer att sova så gott idag. Hoppas jag. Synd bara att jag inte hann till läkaren och visa ögat, måste hinna göra det imorgon. Kan ju inte bli bättre av att bara sitta med ögoninflammation hela tiden.

En händelsefull nyårsafton. Hoppas resten av året är lugnare.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: