Senegal 2 days

Förra veckan, kom min chef till mig och sa; ”Linda, kan du komma till mitt kontor en sväng? Jag har en överraskning till dig.” Vad ska man säga till det när man automatiskt tror det värsta? Vad har jag gjort? De kommer att skicka mig någon annanstans! Hjälp!

När jag kommer in på kontoret, fortstätter hon ”Jag vet att du aldrig har varit på Senegal 2 dagar, men ingen annan kan ta den, och jag vet att jag alltid kan lita på dig, vad säger du?”  Ja vad säger man, när chefen frågar om man kan dra en 2 dagars utflykt man aldrig varit på tidigare, jag har inte ens besökt ställen vi kommer att besöka. ”Jo det går bra”. Så på söndag när vi åkte till Senegal med mina 10 finländare, så var det min första gång. Inte för att gästerna visste det, jag bara lät van och bekant med allting. Och så bra det gick, gästerna var som sagt härliga och jag gillade utflykten massor! Det är min nya favoritutflykt, hoppas jag får ha den många många gånger. Nästa gång åker jag redan på söndag.

På Senegal 2 dagar, åker vi på söndag morgon med färja från Banjul, över Gambia floden till norra delen av Gambia till staden Barra. Från Barra tar vi bussen vidare till gränsen av Senegal, stämplar passen, byter valuta och så åker vi in i Senegal. Första stoppet i Senegal är en by, där vi besöker en familj, får se hur ett traditionellt hus i Senegal ser ut, bekantar oss med familjen och åker vidare till hotellet. Hotellet, Les Paletuviers, är fantastiskt. Fräscht, fint, lyxigt. Där har vi egen tid efter att vi ätit lunch. Enda kvällsprogrammet är en liten båtutflykt på Saloum floden vid solnedgång för att titta på mangroveträd och massor av fåglar – härligt. Middagen äter vi på hotellet och kvällen är fritt program.

Måndagmorgon får vi sova ”länge”, vi åker först kl.9 från hotellet till Fathala naturpark, där vi åker på safari. I Fathala kan man se bl.a. strutsar, zebror, giraffer, noshörningar, antiloper, hyenor osv. Gästerna brukar tycka att det är utflyktens höjdpunkt – och så rätt de har! Första gången i Fathala är helt crazy, man är helt i extas när man ser alla djur!

Efter Fathala äter vi lunch och så kör vi tillbaka till Barra, tar färjan till Banjul och åker till hotellen. Min nya favoritutflykt! Bilder kommer så fort jag har tid att besöka något internetkafé med min egen dator – använder oftast den här datorn på kontoret och får inte ladda upp bilder här.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: