Officiellt svensk

Vad det är kallt här i Gambia?! Det stormar och blåser och jag har aldrig frusit så jag gjorde imorse när jag vaknade. Är nu på kontoret…igen. Lämnade kontoret igår kväll kl.20.30 och imorse var jag tillbaka kl.08. Inte för att det finns så mycket jobb i sig, finska säsongen är nu officiellt slut och jag är officiellt svensk guide. Hälften mindre gäster.

Ska få äran att dra min första svenska utflykt imorgon, ska ha Roots – i slavarnas fotspår, min favoritutflykt! Spännande att dra den på ett helt annat språk. Svenska är ju mitt modersmål men när jag endast haft den på finska förut, så är man van med vissa ord och talesätt på finska, vilket helt skiljer sig från svenska. Så igårkväll satte jag på kontoret och undersökte lite i Sveriges del i slavhandeln, så jag kan berätta mer om det för mina svenska gäster – som säkert är intresserade mera av hur det egna landet tagit del av en sorglig händelse.

Men mer om det senare, ska dra iväg på hotellservice nu.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: