Inspiration av en främling

Jag träffade en man nyss. Jag sitter på Senegambia hotell på hotellservice, och en man kom upp till mig och frågade om jag sett Craig, guiden för Thomas Cook UK. Det hade jag inte tyvärr. Mannen var runt 45-50. Efter en stund kom han tillbaka och satte sig snett mittemot mig, och vi började prata. Han var supertrevlig. Vi pratade lite om flyg och flygpriser till och från Gambia. Jag berättade om mitt superdyra flyg hem till Finland, och så frågade han hur länge jag skulle stanna hemma. Jag svarade två veckor och berättade att jag skulle jobba i Grekland i sommar. Det kom fram att han bott på Kos innan.

Och han pratade så varmt om Grekland, att jag började nästan lite se framemot att åka dit. Han hade bott i ett gammalt hus, utan rinnande vatten, med en vattenbrunn i köket! Ååh, gammaldags romantiken i det gjorde mig väldigt glad. (Nu önskar ju jag inte givetvis att bo i sådana förhållanden, tyvärr har jag fäst mig väldigt mycket i sådana bekväma saker som rinnande vatten och AC, men tanken var fin.)

Vi pratade vidare, och jag har nog aldrig njutit så mycket av att prata med en total främling som idag. Historierna han berättade – wow – så intressant liv han levt. Han har bott i Papua Nya Guinea, på Bali och nu skulle han bosätta sig i Gambia. Sen önskade han mig en trevlig hemresa när jag åker härifrån, och så gick han. Jag blev så inspirerad.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: