Verkligen hemma

Den alltid lika overkliga känslan av att vara hemma igen. Hem-hemma. I Finland. De första dagarna går liksom i en dimma där hjärnan vet att den är i Finland men den har svårt att förstå att kroppen också är hemma, fysiskt hemma. Som om man sitter i en annan kropp, inte sin egen. För det kan ju inte vara ens egen kropp som finns här, när den just befann sig i en annan del av världen?

Men jag är hemma, både min hjärna och min kropp. Det är skönt att vara hemma. Men det är klart man längtar. Hjärnan längtar, kroppen längtar och hjärtat längtar.

Finland tog inte varmt emot mig, med regn och +5 grader var jag nära på att vända tillbaka redan på flygplatsen. Men nu har vi haft några fina dagar, och jag har sett det fina i Finland. Har också fått uppleva det fina i Finland, då jag träffat min familj, mina vänner. Som vanligt är det fullt upp med program då man är hemma. Om mindre än två veckor åker jag igen och innan det ska man hinna träffa alla man saknat.

Lördag; Körde resten av familjen på 50 års kalas, själv besökte jag min kompis Ida för att beundra hennes nya kämppä, leka med hennes hund och för att skvallra vad som hänt de senaste 5 månaderna.

Söndag; Lugn hemma dag, packade upp väskorna, laddade ner massa musik och filmer. I västafrika hänger man inte lika bra med i vad som är nytt.

Måndag; Besökte syster och barnen i Helsingfors. Jag har sagt det förut men på barnen märker man så tydligt hur länge man varit borta. De växer så mycket så fort. Besökte även Linda, gick på bio med henne och pratade massor.

Tisdag; Idag har jag inga träffar med någon, men ska förbereda mig lite för Grekland. Ska köpa nödvändigheter och läsa upp mig lite på landet. Passligt lugnt program efter gårdagens träffmarathon.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: