Hårskydd

Dagen har gått fort, har haft program nästan hela tiden. Imorse besökte vi min mormor och hade kaffe hos henne. Därifrån åkte jag genast till frisören där jag hade tid kl.13. Gav frisören rätt så fria händer med budskapet ”ljusare och kortare”. Vad det är skönt att vara hos frisören annars, så avslappnande. Då någon petar i ens hår, det doftar gott och man får sitta i en masserande stol – avkoppling på högsta nivå. Och vad fint det blev, lite ljusare och mycket kortare. Hade inte varit och klippt håret på 1 år (!) innan så topparna var i ganska dåligt skick redan, men nu är det så fint så.

På bilden ser det inte så mycket ljusare ut men, tro mig, det är det. Och kortare. Hon var tvungen att ta bort ganska mycket för att det var så dåligt, så torrt. Varför var det så dåligt då? 1) jag har inte klippt det på ett år. Har inte vågat klippa mig utomlands efter att min kollega berättade en skräckhistoria om hur det gick när hon gjorde det. (Hon hade suttit i lugn och ro medan frisören klippte hennes hår, och så plötsligt hörde hon ”oj då…”) 2) jag jobbar i soliga varma länder där jag rör mig mycket ute i direkt solljus, inte så bra för håret.

Men för detta problem fick jag en lösning idag. Jag frågade efter shampo med UV skydd, och de hade de just fått in som tur! Så köpte shampo, balsam och vårdspray för håret – alla med UV skydd. Som present fick jag en flaska solskydd för kroppen.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: