Grekland, del 7

Puh! Här har det varit fullt upp med att förbereda för de första gästerna. I fredags åkte vi upp till Parga, för att hälsa på teamet där och för att bekanta oss med staden och hotellerna. Vi har två team i PVK, ett i Parga och så vi i Nidri. Vi kommer att ha en delad servicetelefon, alltså kan våra finska gäster i Parga ringa mig på servicetelefonen och fråga om något som gäller Parga. Gäller alltså att kunna båda städerna. Servicetelefonen har vi sedan varannan vecka, eftersom vi är 2 finska guider i PVK, jag och Mikael. Första veckan blir det jag som tar hand om servicetelefonen, hoppas det går bra.

Hade mycket genomgång av saker, men hade även tid att umgås med kollegerna och äta god mat hela tiden. Det enda vi gjorde var att äta typ. Övernattade i Parga på ett av våra hotell, och på lördag fortsatte genomgången av allting. När vi var färdiga var det dags för höjdpunkten av våran introduktionsvecka -ett besök till IKEA i Ioannina. Det tog en timme att köra ungefär, men det var det värt. När man jobbar som guide och byter hem med 6 månaders mellanrum (minst) så kan det kännas onödigt att inreda. Men det är också det enda som gör att man känner sig hemma, så det är värt att köpa några skålar, byglar, ljus osv. för att det ska kännas mera som ens eget.

Efter många timmar i IKEA körde jag och Rie hem till Lefkas, medan de andra åkte tillbaka till Parga. Var skönt att komma ”hem” igen. På söndag var vi på liten roadtrip med Rie och hennes pojkvän Veljan, åkte upp i bergen och hade en fantastisk utsikt över hela Lefkas ö! Supernice!

Annars har tiden här bara gått till att föreberda, förbereda, förbereda. Men nu gäller det att vara förberedd, första gästerna anländer ikväll, om 4 timmar ungefär. Men vi är nog så redo man kan vara tror jag, återstår att se.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: