Grekland, del 23

Gårdagen fortsatte i bra tecken. Tecken som inkluderade bl.a. middag med Apostolis på den coolaste italienska restaurangen i stan’, nämligen 500. Inne i restaurangen står en gammal, med otroligt fin Fiat 500. Vi åt en trerättersmiddag för en löjligt liten summa per man, och gott var det. 500 är nog min favorit italienska restaurang här i Nidri (fast det får jag inte säga högt eftersom vi samarbetar med en annan italiensk restaurang).

När jag kom hem gick jag ut och gå i 45 minuter, och så avslutade jag kvällen med film och soffhäng. Överlag en bra dag/kväll, fast mina originala planer gick på grund.

Gårdagens lärdom: Det går inte alltid som planerat, så planera inte så mycket på förhand.

För tillfället sitter jag på hotellservice, men det är väldigt tyst. Klarblå himmel, sol och +30 värme gör att gästerna är ute på stranden, på havet eller på stan’. Inget att göra här. Har äntligen fått mitt grekiska bankkort och känner mig väldigt Grekisk nu. Nya regler gör att vi som jobbar i Grekland inte får vår hela lön betalad till vårt Finländska konto, utan får 50% betalt in på det, och 50% in på ett nytt Grekiskt konto. Varför dessa regler? Vet inte, men tror de försöker hålla så mycket pengar som möjligt i Grekland nu, pga krisen. Hur som helst har jag nu fått bankkort till mitt konto, och kan alltså lyfta ut pengar nu. Eller nästan, måste ha min pin-kod och den måste jag hämta personligen på banken i Lefkada, så vi måste ta oss dit idag.

Ikväll ska jag åka på en av våra utflykter, men som gäst. Ska se ”Sunset & Stars”. Vi åker ut med båt 19:30, åker till en öde strand där vi ska ligga under stjärnhimlen medan en guide berättar om de olika stjärnbilderna och om mytologin bakom dem. Ska bli spännande.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: