Grekland, del 26

Jag kanske nämnde att jag fått mitt Grekiska bankkort? Tydligen fick jag ett nytt namn på köpet.

Elin. Ett fint namn i och för sig, men inte mitt namn. Orsaken till det här är Grekisk tradition. Här är det väldigt viktigt med pappas namn. Alla papper jag fyllde i för att få bankkortet hade en skild del för alla pappas uppgifter. Pappans namn, födelsedatum osv osv. Så de har även lagt in första bokstaven av min pappas namn E framför mitt namn,och förkortat blir det E LIN. I dagens värld, är man ändå inte helt modern. Inte i ett land som Grekland i alla fall. Den unga, moderna, självständiga delen av mig ville skrika vad fan behöver din min pappas uppgifter för? Det är ju jag som ska ha det där kortet. Tänk om jag inte hade någon pappa? Skulle jag vara värdelös då? Skulle jag inte få ett bankkort om jag inte hade någon pappa? Tur så har jag både en pappa, och nu ett bankkort. Men den andra, förstå-det-land-du-lever-i och guidedelen av mig gjorde att jag höll tyst och inte sa min mening om detta patriarkiska samhälle.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: