Midsommar- och födelsedagsfest

Igår hade vi en mysig kväll. Apostolis och Sari ställde till med ”Midsommarfest” vilket innebar finländsk mat som Sari hade tagit med sig från Finland, mums! Vi började rätt så sent eftersom vi alla jobbade, men träffade de andra på restaurangen kl.22. Det var Apostolis, Sari, Rie och hennes föräldrar som är här på besök och så 3 personer som jobbar på Apostolis båt plus jag, 9 personer. Hur de hade övertalat restaurangen att få ta en del egen mat och dryck med förstår jag inte, men slutresultatet var otroligt! Som förrätt fick vi rågbröd, surskorppa och karelska piroger (det sistnämnda åt jag inte) med små sallader som restaurangen lagade, bl.a. potatissallad (inte lika god som mammas, men det bästa man kan få här)!

Som huvudrätt fick vi Finländska nypotäter som Sari hämtat ända från Finland och grekisk grillkorv! När de bar ut två mega stora fat med nypotatis började mitt hjärta slå lite extra fort – så jag har saknat nypotatis. Och att få det här, i Grekland – helt otroligt.

Och som efterrätt fick vi – tadaa – Fazers blå, Pantteri-karkki och Halvas salmiak! NAM! Tog slut på säkert 3 sekunder. En rolig kväll blev det, men vi alla åt nog lite för mycket.

Snart blev det dags för mig att gå vidare, skulle på födelsedagskalas. Kosmas som äger baren Centro fyllde 32 igår och ställde till med fest på Centro. Tidigare under dagen tänkte jag att vi måste komma ihåg honom på något extra sätt, så pratade med Tim och undrade om han är med på att köpa en tårta till Kosmas. Det var han, så jag gick och köpte en tårta på Le Chocolat och så förvarade jag den i kylskåpet hemma. Fler personer fick veta om våra planer, och de ville också vara med så blev till slut bara några euro per person för tårtan.

Så efter midsommarmiddagen cyklade jag hem, hämtade tårtan, hämtade Alex och hennes syster och så gick vi till Centro. Strax innan vi nådde Centro tog vi upp tårtan, lade på ljus och tände dem och så gick vi sakta och försiktigt in till Centro med en fin tårta med ljus på. När vi kom in, tystnade alla och DJ:n inledde ”Happy Birthday” sången som vi alla sjöng medan vi gick fram med tårtan till Kosmas! Vad överraskad han blev, och rörd. Men vad gör man inte för en kompis, speciellt någon så trevlig som Kosmas. Festen fortsatte långt in på morgontimmarna, och det var redan ljust när jag gick hem. Kan inte fatta att vi inte tog en enda bild! Men minnet får vi alla hålla kvar. Minnet av en fin kväll med fina människor.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: