Sommar – Födelsedag, Speedboats och motorproblem

På onsdag (4.7) var det Lorenzos födelsedag. Han jobbar på båten M/S Panagiota, som tilbringar mer tid på havet än i hamn, men han skulle vara på ön Meganissi den kvällen. Meganissi ligget strax utanför Lefkas så han undrade om jag ville komma över för att fira hans födelsedag. Tyvärr gick den sista färjan redan 19:30 och jag jobbade tills kl.20, och så gick jag till gymmet ännu på det. Inget problem, sa Lorenzo, jag kan hämta upp dig med vår speedboat! Kan man tacka nej till en speedboat-tur på någons födelsedag?  Senare bestämde vi också att Jessica och Telis skulle komma med, eftersom Telis och Lorenzo är goda vänner. Mötte upp Jessica på Cafe di Paris, där vi hade bestämt att ta varsin drink innan vi skulle åka. Hade sällskap av Alex och Eric tills Lorenzo ringde kl00:05 och sa att han skulle hämta upp oss om 10 minuter!

Vi lånade filtar från Cafe di Paris eftersom vi trodde det skulle bli kallt ombord, och så gick vi ner till hamnen där han skulle hämta upp oss. Vi skulle även träffa Telis där. Ingen Telis såg vi, men snart kom Lorenzo med speedboaten, vi gratulerade honom på födelsedagen och åkte iväg mot Meganissi. Telis hade fått tag i en annan båt och åkt iväg på förhand, och vi tog fatt honom vid Skorpios.

Men det är det här som kommer att bli kvar som en av de bästa sommarminnena; Det var runt midnatt, havet var stilla, det var fortfarande varmt, det var full måne, jag var omringad av de bästa. Vi kör med en speedboat genom kolsvarta vatten, det ända som vi ser är öarnas siluetter i månskenet, det ända vi hör är den starka motorns ljud, och båten som tar emot vågorna. Vi stannar till när vi kommer ifatt Telis och när motorerna stängs är det knäppttyst. Bara vi, natten och varandra.

Väl framme på Meganissi gick vi till ett café för en drink, men när det stängde gick vi till en bar. Där stannade vi rätt så länge, bara pratade, funderade och njöt. En varm sommarnatt i Juli, med de bästa, på en ö i Joniska havet.

Att kvällen skulle sluta bra var dock för mycket att begära. Lorenzos båt, inte speeboaten utan M/S Panagiota, var alltså på Meganissi så han följde inte med tillbaka till Lefkas. Istället skulle vi åka med Telis. Kl. 03:30 ungefär bestämde vi oss för att åka tillbaka. Men Telis båt startade inte. Inte på första försöket, inte på andra, inte på femtionde försöket. Vi började bli lite oroliga, eftersom både jag och Jessica skulle jobba dagen efter, hur skulle vi nu ta oss tillbaka? Men som tur är är både Lorenzo och Telis mekaniker så de fixade motorn till sist och vi kom iväg. Men det var fortfarande något fel med motorn, vi kunde knappt ha halvgas på, så det tog ovanligt länge att komma från Meganissi till Lefkas. Det som hade tagit oss 10 minuter med speeboaten tidigare den natten tog oss nu 40 minuter, och vi var tvungna att stanna alltid nu och då för att kolla motorn. Gud vad trött jag var när vi äntligen kom iland kl.04.30.

Men det gjorde ingenting, för den kvällen kommer att gå i historien som en av de bästa sommarminnena sommaren 2012. Lefkas, den vackra skärgården, de bästa vännerna, att göra saker helt oväntat utan desto mera planer, att ha vänner som gillar det samma och som dessutom har speedboats. Vad kan jag säga? Älskar mitt liv.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: