Något nytt, tack

Som ni vet fick vi listorna en tid sen. Listorna på öppna arbetsplatser för nästa vinter. Sen dess har jag inte haft så mycke tid att fundera var jag vill tillbringa min vinter. Något nytt vill jag se eller göra, så mycket har jag klart. Men vet inget säkert än.

Något nytt – det skulle innebära ny tjänst. Jobbar som guide nu men skulle vara roligt att testa något nytt inom samma företag, som t.ex. bokare, ekonom eller liknande. Eller så skulle det innebära en ny destination.

Min kompis Kirsi har fått plats som destination manager i Gambia, min favortidestination och mitt hem den senaste vintern. Till Gambia söker de en ekonom/bokare/guide. Det skulle innebära 50% guidearbete och 50% officearbete som bokare/ekonom. Det skulle vara en fin möjighet att ta ett steg upp på karriärstegen. Jag skulle få göra något nytt i en ny tjänst, och samtidigt njuta av en gammal bekant destination med en av mina bästa kolleger dessutom. Det tror jag blir nummer ett på min ansökan.

Förutom det är jag nog inte så intresserad av annat än guidejobbet, jag trivs med det jag gör. Men ska jag fortsätta i mitt jobb behöver jag något nytt – då i form av ny destination. När jag började som guide hade jag en massa förhandsuppfattningar och sa bland annat att jag aldrig skulle vela jobba i t.ex. Thailand. Som guide har jag ändå sakta men säkert lärt mig det viktigaste – att aldrig säga aldrig. Efter att ha jobbat i Afrika/Europa nu i 2 år, vill jag se något helt annat – och fick plöstligt upp ögonen för Asien. I Asien har vi destinationer som Indien, Thailan och Vietnam men av någon orsak började jag tänka mer och mer på Thailand. Thailand är nog en av våra största destinationer på vintern, men jag vill alltid gärna till en liten destination. Alltså har jag sett på mindre resorts, som till exempel Krabi. Kirsi, min kollega som nu ska till Gambia, har jobbat en vinter i Krabi så frågade en massa frågor av henne. Och jag känner mig allt mer säker att det skulle vara en bra destination för mig. Så jag tror det blir både nummer två och tre på min ansökan. Krabi är nämligen ännu indelat i två resorts, Ao Nang och ön Koh Lanta.

Har min ansökan och evaluering på lördag, så får se om jag ändrar mig ännu innan det, men annars ser min ansökan ut som ovan. Gambia och Thailand. Hittils har jag alltid fått det jag sökt, men får se hur det går, tror tjänsten i Gambia är rätt så populär och det är nog flere andra som söker till den. Men det gör ingenting, är precis lika nöjd med Thailand. Det enda jag vill ha är något nytt. Antingen tjänst, eller destination.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: