När man har de bästa kompisarna

Har haft den värsta dagen på flere år idag. Påminner mig lite om början av min guidekarriär. Problem med kolleger. Den värsta sorten av problem. För man vill vara arg, men samtidigt jobbar man tillsammans så man kan inte betée sig som om man vore 4 år. Grälade i flere omgångar idag, och grät på arbetsplatsen för säkert första gången någonsin.

En riktig skitdag. Helvetes skit.

SOM TUR, så råkar jag ha världens bästa vänner. Ringde genast Jessica, och hon tröstade mig per telefon. Hon är så ljuvlig. När jag kom tillbaka i hamn (var på båtutlflykt hela dagen) kom Lorenzo tillbaka från Albanien så fick prata lite med honom också. Men det är svårt att prata med någon som vill förstå, men kan liksom ändå inte förstå allting. Så ringde Apostolis. Honom kan man alltid lita på, och han förstår verkligen eftersom han haft exakt samma problem innan. Och då menar jag exakt samma problem. Apostolis kom och träffade mig på Cafe di Paris. Jag vet inte vad det är med att prata med en god vän, med någon som verkligen förstår, men tårarna bara började rinna när jag pratade med honom. Och med tårarna, kom den dåliga känslan ut. Jag fick ut allting, och han förstod. Gud vilken lättande känsla. Att gråta på en allmän plats är inte roligt, men kunde inte göra något åt det.

Plötsligt sa Apostolis, kom så tar vi på en liten åktur..

Så jag hoppade bak på hans skooter, och han tog mig till sitt favoritställe på ön. En bortglömd parkbänk upp i bergen med en fantastisk vy över Nidri i solnedgången. Apostolis sa att det är hit han kommer själv när allting känns skit. Och att han nu delade den platsen med mig var oerhört snällt. Jag blev så tagen av hans omtanke, platsen och solnedgången att tårarna bara började rinna igen. Jag var så glad och så ledsen på en och samma gång.

Och så tittade Apostolis ner på Nidri och så sa han det allra bästa ”Tänk att en så vacker plats kan ha så mycket skit i sig”. Och det är så sant.

Den vackra staden, som är så full av skit.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: