Grekland, del 50

Jobbar på för fullt här redan i Parga. Har haft min andra utflykt idag, och allt har gått bra.

Igår åkte jag och Johanne iväg på Preveza shopping-utflykten. En kul utflykt och vi hade även själva tid att shoppa lite grann. Jag fyndade ett linne och mineralpuder, och var rejält avundsjukt på Johanne som fyndade ett par asfina Ray Bans för -20% hos en optiker. Men för det mesta satt vi på Flo Cafe, ett fint litet cafe på strandgatan i Preveza, med bekväma stolar, gratis WiFi och goda sandwiches och glass, helt klart en vinnarkombination. Har aldrig varit i centrum av Preveza förr, och var positivt överraskad. Själva staden är större än jag trodde, och vackrare. Kan rekommenderas!

Idag var jag på min andra utflykt ”Myter och Orakler”. En jätte intressant utflykt, där vi först besöker Nekromantion där man får se och höra om över 2000 år gamla ruiner, dödsorakler, myter och Hades. Efter det besöker vi även Acheron River, som enligt legenderna var den forna Styx floden där de döda sändes till dödsriket och Hades. Acheron River är en otroligt vacker flod med kristallklart och iskallt vatten. Där går vi längs floden i cirka 2,5 km. Vi går alltså i floden, i det kalla vattnet. För det mesta är vattnet på knähöjd, men några gånger måste man simma för att komma fram. Så härligt, roligt och fint. Definitivt ett måste om man semestrar i närheten! Hade kameran med mig, men hade inte tid att ta ett foto eftersom jag var guide, så stal ett foto från Flickr istället.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: