Grekland, del 61

Har varit lite frånvarande här, men har god orsak. Har haft sommarens kanske 3 roligaste dagar, och i sträck ännutill! Jag känner mig utvilad, vilket jag inte kan säga om mina skratt-muskler (finns säkert något sådant), jag bara ler som en fåne när jag tänker tillbaka på denna veckas torsdag, fredag och lördag.

Det har varit tre FARTfyllda dagar. Torsdagen bloggade jag redan om, och berättade att vi tog motorcykel till Sivota för att äta middag där. Fredag jobbade jag på förmiddagen, men slutade väldigt tidigt och cyklade till Georges Hotel för lite poolhäng med Jessica och Frida. Där låg jag nästan 3 timmar innan det var dags för att åka hem i duschen och så blev det roadtrip (igen). Vi åkte till någon stad som hette Agrinio, åkte runt kl.16 och var tillbaka 21.30. Lorenzo hade något ärende att sköta där, och frågade om jag ville åka med. Och det ville jag ju förstås, att komma ut och se andra delar av Grekland istället för att sitta här i Nidri och mögla. Så vi stack iväg, gjorde några stop här och där, och i grekisk stil fick vi ju heller aldrig avklarat Lorenzos ärende, vilket ju var orsaken varför vi åkte. Men roligt hade vi. Så roligt att när vi kom tillbaka till Nidri, körde vi rätt förbi, och åkte till Vassiliki istället för att fortstätta det roliga. I Vassiliki tog vi en promenad i hamnen och tog oss en drink innan vi slutligen var tvungna att ta oss hem till Nidri.

Lördag vaknade jag sent, städade lite där hemma, och kl.11 stack jag iväg till båten. Där väntade redan Lorenzo på mig och vi påbörjade den tredje fartfyllda dagen i rad. Första dagen var det motorcykel, andra dagen bil, och nu tredje dagen var det SPEEDBOAT! Jaah! Det är så roligt att ha kompisar som bara har en massa fordon (eller leksaker) till förfogande, haha. Så vi packade speedboaten full med badkläder, handdukar, vatten, snorkelutrustning och en harpun (!) och så stack vi iväg. Men vi körde bara typ 2 minuter innan Lorenzo stannade motorn, steg åt sidan, och sa ”okej, dags för dig att lära dig köra speedboat”.

Sagt och gjort, han lärde mig köra, och det var inte rikigt så lätt som jag trott. Men har ju aldrig kört båt förut heller så. Vi satte kurs mot ön Thilia, där vi försökte hitta en egen strand, men det var bara turister överallt. Så vi åkte vidare och hittade till sist en fin liten strand mellan Lefkas och Meganissi. Där tog vi iland, simmade lite, och så snorklade Lorenzo efter bläckfisk medan jag låg på stranden och solade. Även jag snorklade lite senare, men annars bara slappnade vi av, och njöt av dagen.

Tiden gick fort och snart var vi hungriga så vi packade ihop vårt och tog speedboaten till Spilia på Meganissi, var vi satte oss på en taverna och beställde lunch. Man blir alltid så hungrig ute på havet, så vi åt en massa tzatziki, calamari, friterad zuccini, grekisk sallad osv osv. En stund pausade vi efter lunch, men så sökte vi ännu en strand där vi skulle kunna koppla av lite, kanske sova och så innan vi skulle tillbaka till Nidri. Vi kom till en pytteliten strand på Meganissi, och lade ankare där. Lorenzo somnade på stranden, men själv snorklade jag runt och kollade på fiskar och annat intressant som fanns på havsbottnet. Efter att jag var helt slut av snorklandet, startade vi sakta tillbaka mot Nidri och fick beundra en fin solnedgång samtidigt. I hamn var vi kl.19:30, så blev en ganska lång dag på havet.

På båten höll resten av besättningen att bestämma vad de skulle laga till middag, och de bjöd mig att bli kvar för att äta med dem. Så fick låna en handduk, dushade av mig saltet, och så satte vi oss alla ner för middag.

Tre långa dagar, fullspäckade med program. Med gud vad roligt. Kanske de tre roligaste dagarna på hela sommaren. Jag har verkligen levt dessa dagar. Först motorcykel och middag i Sivota, sen bil och roadtrip till Agrinio och så speedboat och snorkling vid Lefkas/Meganissi.

”Life is beatiful, you just have to find a way to live it”

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: