Grekland, del 69

(syftar på föregående inlägg) Vad jag gjorde 10 minuter senare? Körde upp till Lefkada, hoppade på en buss till Athen och tog sedan taxi från Athen till Pireus. Rastlös, jag sa ju det.

I Pireus satte jag mig på Flo Cafe i nästan en timme, innan ett bekant ansikte dök upp. Lorenzo och båten han jobbar på, M/S Panagiota, lade till i Pireus hamn för veckoslutet så jag passade på när jag fick chans att komma bort från Nidri och Lefkas och se andra delar av Grekland.

Många varnade mig på förhand om Athen, och ja de hade rätt, Athen är ingen vacker stad i sig. Men jag tycker inte det är helt rättvist, eftersom Athen har en annan sida som gör de ganska fint ändå, staden har en egen charm och karaktär. Och Pireus? Vackert. Nu har jag ju inte givetvis haft tid att se hela Pireus utan vi har mest rört oss i Marina Zea området, dvs hamnområdet. Men det är väldigt fint. Vackra byggnader, gamla små gator, massor med shoppingmöjligheter och så förstås hamnen Marina Zea med massvis med lyxbåtar. Vi tog en promenad i Pireus igår. Under denna samma promenad såg vi hemlösa människor som låg på bänkar och sov, och när vi kom tillbaka till hamnen såg vi flere lyxbåtar som är värda runt 50 miljoner euro. 50 miljoner. Jo det är sant. Marina Zeas är väldigt populärt för lyxbåtar, och man kunde tänka sig vara i St Tropez eller Monaco när man går i hamnen här. Helt otroligt. Det är nästan så man mår illa av allt överdrivet lyx man kan se här. Vem behöver en båt för 50 miljoner euro? Ingen. Vem behöver ett tak att sova under? Alla. Skillnaden mellan rika och fattiga vet ni… Världen är en konstig plats.

Lorenzo brukar alltid predika för mig att aldrig planera något på förhand för man vet aldrig hur det går, något han lärt sig under de 9 åren han jobbat på M/S Panagiota. Och det fick jag bittert uppleva idag. Det var meningen att de skulle åka från Pireus söndag morgon, alltså imorgon, alltså skulle vi ännu ha en kväll tillsammans här. MEN, vädret håller på att bli sämre, så de måste åka redan ikväll. Rättare sagt nu. Så kan det gå. Man ska aldrig planera så mycket på förhand. Här sitter jag nu åter på Flo Café och funderar ut mitt nästa steg. Jag är van ensam-resenär så det lider absolut ingen fara på mig mamma, men jag försöker tänka ut vad jag vill göra. Jag kan när som helst ta taxin till busstationen och ta nästa bästa buss hem till Lefkas. Men när jag nu en gång är här… så kan man ju passa på att se sig omkring Pireus i alla fall? Tror inte jag tar in mig till Athen, det blir för mycket på en dag. Men jag kanske tar in på hotell och övernattar här i Pireus och tar morgonbussen hem? Får se. Nu ska jag i alla fall ta en promenad i vackra Pireus. Kan rekommenderas förresten, jag vill i alla fall komma tillbaka någon gång.

Rastlösheten är jobbig, men den ger mig upplevelser.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: