Om att segla runt Joniska Havet

Innan måndagen hade jag seglat exakt en gång i mitt liv. I högstadiet på en klasskompis föräldrars segelbåt. Den dagen har jag kommit ihåg enda sen dess. Det var magiskt, och har varit sugen på att segla alltefter det. Så när jag bott en sommar på en väldigt seglings-inriktad ö, och dessutom träffat någon som seglar, föll allting på plats och jag fick en livstids chans att åka på en 6 dagars seglingstur.

Lorenzo jobbar på båten M/S Panagiota. Panagiota är en privatbåt, men hyrs ut som charter för företaget Islandhopping.com (kolla, helt fantastiska turer!) som då tar gäster på långa seglingsturer, där de alltid nu och då går i land och cyklar genom de vackra landskapen. När jag skulle åka med, skulle de åka på en tur runt de Joniska öarna. Gästerna blev upphämtade i Pireus på lördag och så seglade de iväg. Jag var ännu på jobb ända till måndag morgon, men då tog jag buss och mötte upp båten, Lorenzo och gästerna i Galaxidi, en liten by på fastlandet. Därifrån började min seglingstur.

Vi övernattade i Galaxidi och föjande dag seglade vi till Nafpaktos, en vacker liten by på fastlandet. Därifrån fortsatte färden med en 7 timmars segling mot ön Kefalonia, och på vägen fick jag se den vackra Rio Antiro bron (världens längsta snedkabelbro) som går över Korinth-viken från fastlandet till Peloponnesos. Väl framme på Kefalonia stannade vi till i både Sami för övernattning och nästa dag stannade vi till i Fiskardo. Därifrån kom vi in på bekanta områden, och vi övernattade i Nidri, seglade till Mitikas och Paleros på fastlandet. Vi skulle segla sedan direkt till ön Paxos, men på grund av dåligt väder övernattade vi i Lefkada och startade kl.04.30 mot Paxos. Det dåliga vädret varade hela färden tills vi kom i skydd av ön, och det var enda gången jag led av sjösjuka. Paxos var vackert, otroligt klart vatten. I Paxos övernattade vi och följande dag seglade vi vidare till sista stoppet – Korfu. Korfu var resans största överraskning. Så otroligt vackert, så annorlunda än Lefkas. Mera historia, vackra byggnader, helt annan atmosfär. Blev positivt överraskad och kan definitivt tänka mig åka tillbaka någongång. Det här hela låter rätt så råddigt, så lägger in en karta för att ni ska få en bättre bild av hur vi seglade under dessa 6 dagar.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: