Vasa, Jakobstad och Helsingfors

Aris och Lorenzo hämtade tydligen solen med sig till Finland, tack! 3 dagar i Finland, 3 dagar sol. På måndag hämtade jag upp två vilsna individer på Helsingfors flygplats och vi började nästan genast köra upp mot Vasa, ”pojkarnas” första destination. Nästan genast, eftersom deras ena resväska inte hade kommit fram, så vi fixade en rapport om den innan vi stack iväg. I Vasa bor pojkarnas kompis som de inte sett på länge, allt mer sällan sedan kompisen flyttade till Finland med sin finska fru 7 år sedan.

Det var ganska långt att köra, men vi kom lyckligt fram och tillbringade kvällen med gott sällskap, vin och mat i pojkarnas kompis hus, där vi även övernattade. Jag tror det var första gången i mitt liv som jag besökte Vasa (?) och jag blev positivt överraskad. Eftersom jag nu ändå rörde mig i Österbotten, passade jag också på och stämde träff med min älskade Hanna! Hanna som jobbade med mig i Egypten och som nu bor hemma i Jakobstad med sin Michael. Så när jag nu rörde mig i trakten, åkte jag iväg på tisdag upp till Jakobstad, och övernattade en natt där hos Hanna. Hanna tillredde jätte god mat, och vi bara satt och prata hela långa kvällen över några glas vin och en massa gott. Hade inte setts på över 1½ år (!) så det var en hel del att prata om! Till slut var det sovdags, men pratandet fortsatte så fort vi vaknade. Så kul att ses igen efter en så lång tid! Alltför lång tid.

Men på onsdag, idag, hade jag länge sedan bestämd träff med Jessica, så det var bara att sätta sig i bilen än en gång och köra ner till Helsingfors. Träffade Jessica i centrum men så tog vi oss till Helsingfors Flyplats där vi slog två flugor i en smäll genom att gå och fråga efter Lorenzos och Aris borttappade resväska samtidigt som vi provade Starbucks caféet. Därefter körde vi till Jumbo, där vi strosade runt en tid innan det igen var dags för mig att sätta mig i bilen och köra hem. Äntligen hem. Det är kul att besöka vänner och köra runt, det är det verkligen, men det är även skönt att komma hem.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: