2 veckor av vardag

Sedan jag senast var här har vi gått över till November. Vi närmar oss vintern. Det blir allt mörkare. Riktigt mörkt var det imorse då jag kom hem kl.07. Hade tidigt väckning på ett fint hotell i Helsingfors, åt god hotellfrukost och sade sedan adjö till orsaken varför bloggen blivit ouppdaterad de senaste två veckorna. Var blev vi? Jo, Lorenzo kom till Finland 3 veckor sedan. Jag åkte med upp till Vasa, lämnade honom där, besökte själv Jakobstad, körde ner till Helsingfors och träffade en massa kompisar. Efter en vecka i Österbotten kom Lorenzo ner till Södra Finland, och vi fick tillbringa två fina veckor tillsammans. Har hållt väldigt låg profil med vårt förhållande, speciellt här på bloggen, men efter att jag mer eller mindre omedvetet glömde bloggen i två hela veckor på grund av honom, så kan jag väl inkludera honom här från och med nu, eller i alla fall nämna honom i ett inlägg.

Vi bunkrade i en väninnans lägenhet som vi snällt nog fick använda under tiden som hon själv inte har användning för den. Lägenheten ligger utanför centrum, mellan Ekenäs och Hangö, och där fick vi verkligen njuta av tystnaden, naturen och varandra. Vi hade absolut inga planer, och det var kanske bäst så. För vi fick verkligen leva vardag med varandra, för första gången sedan vi träffades. Och det var roligt och konstigt samtidigt. Att vakna, äta frukost, tillbringa hela dagen tillsammans och sedan lägga sig – det var något nytt för oss. Inget jobb i vägen, ingen telefon som ringer jämt och stör. Bara vi, och vår vardag.

Det blev många filmer, mycket soffmys, en hel del vin och en massa god mat. Detta varvade vi med långa promenader om kvällarna, frukost på stranden och otaliga cafébesök i både Hangö och Ekenäs.

Det hela avslutade vi med att ta oss till Sverige. En veckoslutskryssning till den vackra svenska huvudstaden blev en perfekt sista helg tillsammans. Det kronades ännu med en sista hotellövernattning i Helsinfors innan ett tidigt morgonflyg tog Lorenzo hem efter några tårar och många vackra ord.

Under tiden har vi en massa goda minnen att komma ihåg. En hel sommar i Grekland, några veckor i Finland och våra små äventyr runtomkring (räknade faktist ut att vi besökt 7 länder tillsammans).

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: