Om att nolla hjärnan

Jag har varit 5 veckor i Finland. Hur gick det till? Vart har 5 veckor gått?

Samtidigt känner jag att det har gått en lång tid. När jag kom hem var jag en aning trött på jobbet, trött på många andra sätt också, och jag såg fram emot att nolla hjärnan. Jag hade som plan att bara koppla av, men istället tillbringade jag första veckorna med att planera in en massa program som gjorde att jag inte hann koppla av och nolla hjärnan, utan istället levde jag fortfarande stressfullt.

När Lorenzo sedan kom hit, och vi hade två veckor för oss själva, med inget större program och bara vardag, började jag sakta att varva ner. Men först efter att han åkt hem, och jag beslöt mig verkligen för att inte göra några som helst planer, fick jag nolla ut totalt. Jag fick vara för mig själv, vara med min familj, göra vad jag vill, inte göra något jag inte vill, sova ut, koppla av och helt enkelt inte göra nånting. Och nu, känner jag faktist att jag kan kalla mig själv utvilad och avslappnad. Ingen stress.

Det har också fått mig att vakna till liv igen. Jag har faktist börjat sakna mitt jobb, jag har börjat se framemot Thailand, jag har fått iver och motivation att läsa in mig på Thailand, studera landet jag ska bo i i vinter. Jag har återupptäckt böcker, är så sugen att få sätta ner mig och läsa igen. Jag känner en lugn aura besitta mig, och det känns väldigt bra.

Så kom ihåg att det är bra, och ibland nödvändigt, att bara koppla av och nolla ut.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: