Musikens betydelse

Musik har en enorm betydelse för mig. Egentligen tror jag att musiken har en enorm betydelse för 90% av min generation. MTv-generationen (fast jag själv aldrig såg på den kanalen). Musiken förbättrar världen. När jag är glad lyssnar jag på musik, när jag är ledsen lyssnar jag på musik, när jag vill somna lägger jag på musik, när jag vill vakna lägger jag på musik. Och framför allt är det omöjligt att köra bil utan musik. Musik är dessutom mer till hands nu än nånsin förut. Youtube, PTB, iTunes är bara ett litet urval av musiktillgångar jag använder dagligen.

Det finns musik för varje händelse, varje sinnesstämning och skulle jag få välja skulle livet ha bakgrundsmusik. Tänk hur mycket roligare livet skulle vara med musik i bakgrunden som speglar händelserna i livet just då. Just för att det finns oändligt med musik, och musik för varje stund, blir oftast vissa låtar associerade med vissa stunder. Andra låtar med andra känslor. När vi hör en låt tänker vi genast tillbaka på när vi hört den. Och vissa låtar blir som signaturlåtar för en viss period.

Till exempel associerar jag starkt vissa låtar med tidpunkter från mitt jobb när jag befunnit mig på olika platser. 

Egypten sommaren 2010  R.I.O. – Shine on (Helt enkelt för den anledningen att vi alltid hade denna låt på när vi drog vattengymnastik. Den blev ”på” och ingen låt får mig att tänka på sommaren 2010 som denna låt)

Egypten vintern 2010-2011  Rihanna – Only girl (Otaliga gånger dansade vi till denna på Ministry of Sound med Hanna och andra kolleger, speciellt kommer jag ihåg en gång då jag dansade som en galning till denna med min kollega Ina – good times)

Gambia vintern 2010-2011 Busy Signal – Sweet Love (Tänk er ett varmt land i Afrika, ni kör längs med Ocean Highway som går längs med kusten, ni kan se solen gå ner över Atlanten, ni har fönstret uppe och en skön varm bris blåser – kan ni tänka er en mer passande låt? Jag tror inte det..)

Kroatien sommaren 2011 Sak Noel – Loca people (Fyra ungdomar på en lokal nattklubb med ingen vi känner, plötsligt sätter denna låt igång och vi dansar som galningar ensamma på dansgolvet. Hade aldrig hört låten förr, men vi lyssnade på den hela sommaren, en helt klar signaturlåt för sommaren 2011)

Cypern sommaren 2011 Avicii – Levels (Hur jag hade undgått att höra denna innan Cypern har jag ingen aning om, men fastän denna låt alltid får mig att börja tänka på Cypern är det fortfarande en låt jag alltid har på min iPod)

Gambia vintern 2011-2012 Sean Paul – Got 2 luv u (I Gambia har man rytmen i blodet, så tänk er en nattklubb full med människor och att alla dansar som värsta proffsen när denna låt kommer på. Sjukt bra rytm och feeling i den här låten.)

Grekland sommaren 2012 Claydee – Mamacita Buena (En klar sommarlåt. Jag, jessica och varma sommarnätter… vad jag saknar Grekland när jag hör denna)

Musik får vissa tillfällen att vara bättre. Men det är klart vissa tillfällen får vissa låtar att låta bättre också. Det går åt båda hållen. Musik och upplevelser går i alla fall hand i hand i min värld. Ser fram emot att få en signaturlåt för nästa period / arbetsplats i mitt liv; Thailand vintern 2012-2013.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: