Första advent, julmat och tystnad

Första advent. Firade lillajul ganska lugnt igår och gick och sova tidigt efter en skypestund med en viss Grekisk man. Lorenzo hade varit och fiskat och ”klagade” att det var ovanligt varmt. Men nästa vecka lär snön komma även till Grekland. Till de högsta bergen då, inte hela Grekland.

Idag ska vi fira jul. Inte lillajul, utan jul. Eftersom jag, igen, är borta på själva julafton ska vi få äta god julmat med familjen idag. Ska bli sjukt gott! Efter maten överväger jag att klä på mid en tjock vinterhalare och gå ut och ställa mig i snön. Bara ställa mig där och njuta. Bara för att jag inte kommer att kunna göra det på en lång tid. Älskar vintern i Finland när det är som idag, halvmeter snö (på vissa ställen) och runt -10 grader.

Det jag brukar nästan njuta mest av medan jag är i Finland är tystnaden. Och igår kom jag på att jag inte ännu hunnit ta vara på tystnaden här. Så igår, efter att jag kört min bror till någon lillajulsfest och jag ställt bilen tillbaka i garaget, stod jag ute en stund, slöt ögonen och bara lyssnade. På ingenting. Tystnaden, den är så fin. Älskar att bo ute på landet, för även tystnaden är tystare här. Dumt att jag inte hunnit njuta av den tidigare.

Nu hör jag att mamma sätter igång med att laga julmaten, ugnen är på och hon spelar julmusik. Julen är idag.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: