Thailand, del 3

Hotellet vi bor i ”All Seasons” i Ao Nang är helt okej. Inte det finaste, men har bra läge (brevid/ovanför kontoret), nära stranden (på andra sidan gatan), och nära centrum. Rummet jag bor på är också helt okej, ingen utsikt eller så men härlig säng – inte för mjuk, inte för hård. Och det bästa är ju att jag har internet på rummet, haha. Har provat frukosten och den var riktigt god, och det fanns stort urval (i alla fall jämfört med frukostarna i Grekland).

Har redan lärt mig några ord Thai (det måste man), ätit Thailändsk mat i mängder och njutit av den vackra naturen. Naturen här är olik någon annan. Skulle jag måsta jämföra det med något jag sett innan skulle jag säga att det påminner om Gambia till naturen, men bara pga mangroveträsken och regnskogen, och även det är samtigt lika och olika. Thailand är mycket vackrare. Thailand är också mycket mer utvecklat än vad jag hade förväntat mig. Ja, vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig, men blev positivt överraskad. Ordentlig infrastruktur, ganska bra vägar, bara nya bilar och ingen skräp på gatan. Fast det kanske bara är här i och i turistorter som Ao Nang? Knappast är det så här rent i hela Thailand.

Värmen här är också olik någon jag upplevt. Det visste jag på förhand och försökte förbereda mig på det innan jag kom. Idag har vi haft +30 (vilket är normalt) och det har varit en aning fuktigt. Det är det jag inte har upplevt innan. Jag har varit i varma länder ja, men inte i ”tropiska”, fuktiga länder. Trodde det skulle vara värre, men det har varit helt okej faktist och man har vant sig fort. Det är ju en annan sak sen hur bra man klara av det när man är i uniform, det regnar ute och man cyklar från ett hotell till ett annat. Själva regnvattnet lär ska vara runt +30 grader när det regnar. Ska bli intressant.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: