Thailand, del 14

Var alltså på en båtutlykt igår, ”Emerald Cave”. Hade väckning kl.6 på min lediga dag (!) vartefter jag gick till Raya Divers kontor där jag hade pickup kl.6:50. Vi tog minibuss till Koh Lantas östkust, till Lanta Old Town där vi hoppade på en longtail båt som tog oss till den stora Raya Divers båten.

Vi satte kurs sydost, mot Koh Muk. Där snorklade vi igenom en kolsvart grotta, runt 50 meter, och när vi kom ut på andra sidan var jag plötsligt mitt i paradiset. En lagun så vacker, som den var direkt ur en film. Helt otroligt! Försökte komma på ett ord att beskriva det med, men det går inte, den måste upplevas på egen hand för att förstå. Tyvärr har jag inga bilder, eftersom vi som sagt snorklade för att komma fram och jag inte har en vattentät kamera. Men fint var det. Andra snorkelstoppet gjorde vi utanför Koh Hai, där jag fick se jättestora koraller.

Det var en riktigt mysig båttur, och som alltid, blir man helt slut av en dag på havet. Men eftersom det var min lediga dag, ville jag inte förlora en enda stund av den, så när jag kom hem vid 16:30 tiden, gick jag till Klong Dao stranden och gick längs hela stranden från början till slut. Noterade fina strandbarer jag gärna vill besöka någon gång, och tittade på strandlivet. I slutet av Klong Dao kom jag fram till ”svenskparadiset” Slown Down Lanta Resort, som jag även läst om på förhand. Där satt jag ner mig ensam, beställde en tonfiskbaguette, en kall Singa öl, såg på solnedgången och njöt. Stack kl.18:00, lite innan solen gick ner, och tog en tuktuk hem via matbutiken. Hemma duschade jag äntligen bort allt saltvatten, la mig i sängen och tittade på en film. Somnade redan 22:30 till skön Thailändsk meditationsmusik. En lång dag på havet, en lång strandpromenad, en lugn filmkväll hemma i sängen – skön ledig dag.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: