”Jul”

Det är aldrig riktig jul när man inte är hemma med familjen. Det är 24 December, och det är ”jul”, men inte på riktigt.

På julafton den 24.12 jobbade jag kl.9-12 men hade massor med problem med varmvatten på ett hotell så var tvungen att fixa några saker till ännu efter det. Jag satt på kontoret och funderade om det verkligen var verkligen jul idag? För det kände jag inte av. Stressade hem, stressade iväg mig mot Ao Nang och kunde äntligen pusta ut då jag körde ombord första färjan vid kl.14. Jag var som sagt uppe i Ao Nang på julafton, och det tog mig runt 2 timmar att köra upp. Jag hade inte tid att äta lunch innan jag stack så sprang bara förbi butiken, och köpte något smått och gott att äta på vägen, och hade dessutom bränt en CD skiva med julmusik för att komma i julkänsla på vägen upp till Ao Nang. Men när jag kör av första bilfärjan, kör jag över en kant och då smäller det till i bilen lite grann men hårt nog för att CD spelaren ska få fnatt och den vägrar spela min brända skiva resten av vägen. Lyckat. Jag är alltså fast i bilen med Roberts Eminem skiva som en av de få skivor spelaren går med på att spela. Eminem. Inte någon julmusik precis.

När jag kommer fram till Ao Nang, efter att ha kört fel en gång, har jag lite kontorsarbete att göra och är klar först kl.17:10, och vi börjar vår julmiddag kl.18. Så stressade upp mig på mitt hotellrum och i duschen. Men precis efter duschen kom jag för första gången in i julkänslan. Lade på lite julmusik i min telefon och fixade till mig för vår julfest.

Kl.18 körde vi iväg från hotellet och mötte upp i min chefs lägenhet där vi fick massor av FINLÄNDSK julmat! Julbordet var den bästa av alla mina 3 julbord utomlands de senaste åren, och sällskapet var bra. Medan pojkarna satt inne och spelade spel, satt vi tjejer ute på takterassen och pratade och såg på papperslyktorna som folk släppte upp lite här och var, såg ut som tusen stjärnor på himlen.

Men där tog också julkänslan slut. Fick meddelande att några av våra gäster varit med i en olycka så ringde upp dem för att höra vad som hänt och hur de mådde. Vi var också tvungna att åka hem rätt så tidigt, runt 22:30 eftersom jag skulle upp tidigt på morgonen. Försökte skypa en stund med familjen och Lorenzo med det var en hel del tekniska problem. Pratade i telefon med Lorenzo istället och gick upp på mitt rum. Där försökte jag en sista gång komma in i julkänslan med min julklapp till mig själv, marabou och ferrero rocher choklad. Men det gick inte längre, och chokladen smakade inte. Somnade in vid midnatt.

Annandag jul, 25.12, hade jag väckning 04:00 och stack iväg till flygplatsen för att ta emot våra Norska gäster. Flygplatsturen gick bra och vi hade ingen stress och var tillbaka på kontoret runt kl.9.

Jag fixade lite kontorsgrejjer, fixade äntligen lokalt sim kort till min iphone 4, och körde ner till Koh Lanta. Kikade förbi Raya Divers, fick en julklapp av dem, och gick hem. Sov en timme, höll ett dåligt välkomstmöte för norskarna och körde till kontoret. Det första jag gör när jag kommer in på kontoret är att tappa min iphone i golvet så bakre glaset spricker. Vid det här skedet är jag så trött, utmattad och hemlängt-ig att jag bara bryter ihop och gråter. Vilken jävla otur man ska ha.. så jävla typiskt.

Satt ensam på kontoret och grät och det enda jag kunde tänka på att göra var att ringa mamma. Men samtidigt ville jag inte göra det, jag vill inte att de ska tro att jag har det dåligt här, vill inte att de ska vara oroliga där hemma för mig. Men min kollega Robert var i Phuket och jag hade ingen annan att ringa till, så fick svälja min stolthet och smsade mamma och bad henne ringa mig. Man kan inte alltid vara stark. Så mamma ringde och jag grät, förklarade allting till henne. En mammas röst. Hur kan det lugna barn som barn? Alltid. Kände mig genast bättre och kände mig dum för att jag hade tänkt att jag inte kunde ringa henne.

Hade ännu lite jobb att fixa, men åkte hem vid 19 tiden, tog en räksmörgås på vägen, lugnade ner mig hemma och gick och la mig kl.21 på annandag jul.

Vilken ”jul” alltså. Tur så är den över.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: