Oturen som fortsatte

Oturen fortsatte efter julen. Igår när jag satt och åt hemma hörde jag något konstigt ljud och så kändes det plötsligt konstigt i munnen. Jag visste genast, och rusade till spegeln. En del av min framtand hade lossat. En liten del av min framtand är faktiskt plast som tillagts för att korrigera ett tandfel och det var den där plastdelen som hade lossat. Detta har hänt en gång förut, i Egypten, då det lossade bara en liten bit men nu lossade hela plastbiten.

Jag kunde inte tro att det var sant att oturen fortsatte och jag blev alldeles förtvivlad. Eftersom det är framtanden så är det rätt synligt och jag ville få det fixat så fort som möjligt. Tur så har vi en bra tandklinik på Koh Lanta, LantaDente, som jag åkte till genast. Men de hade så fullbokat så fick tid först 5 dagar senare. Var ledsen och tänkte redan att jag måste avboka alla nyårsplaner, eftersom jag verkligen inte tänkte gå ut med halva framtanden borta. Satt ledsen på ett hotel senare när tandläkaren ringer upp mig och undrar om jag kan komma in genast så kan han ta en titt på det. Jag hoppade i bilen fort som bara den och åkte tillbaka till kliniken. Sagt och gjort, 1 timme senare kom jag nöjd ut med fixad tand och ett kvitto på 6000THB. Priset var tyvärr även dyrare än hemma, men helt klart värt varje cent.

Så nu har jag en fixad tand och har upplevt ett tandläkarbesök i Thailand. Hoppas det håller längre nu.

EDIT: Herregud, gick igenom gamla blogginlägg precis och märkte att det nästan var prick på dagen två år sedan min tand gick sönder i Egypten! Den 29.12.2010 lossade en bit av min tand i Luxor, och den 28.12.2012 lossade biten på Koh Lanta.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: