Thailand, del 36

Ja som jag kort nämde sist har jag alltså haft evaluering och sänt in ansökan för sommarsäsongen. Alltid lika spännande att vänta på besked, men speciellt spännande denna gång då beslutet påverkar framtiden rätt så mycket.

Nu är det ju så att jag gått och sakta fått klart en framtidsplan för mig själv, vilket också påverkade ansökan. Jag har jobbat 6 säsonger inom företaget, det vill säga 3 år. Jag gillar mitt jobb och trivs så bra på företaget, men känner samtidigt att jag inte kanske får så bra utvecklingsmöjligheter just nu. Det var alltså dags för en ändring. Alltså sökte jag inte alls guidetjänst för sommaren, utan endast tjänst som service manager. Det får bära eller brista, men det känns som om jag måste ta denna chans nu. Det är helt klart 50/50 chans att få service manager tjänst eller att inte få nånting alls, så det är ett risk spel. Men sen igen har jag inget att förlora.

Jag går inte runt och tycker att jag är en fulländad guide som kan allting, men jag behöver nya utmaningar. Nu vet jag ju också att det är fullt möjligt att jag inte får en sådan tjänst jag söker. Vad gör jag då? Jo, då ser jag vad de erbjuder mig och får tänka på om det är vad jag vill. Jag är dock 90% säker att om de erbjuder mig vanlig guide tjänst, så tackar jag vänligen nej och slutar. Det är dags att ta nästa steg nu, och får jag inte möjligheten att göra det inom företaget så får jag ta och göra det någon annanstans.

Så just är det 50/50 chans att jag antingen får tjänst som service manager eller så flyttar jag hem till Finland och börjar om. Så otroligt spännande. Ännu någon tid sen kunde jag inte se mig själv sluta mitt jobb. Men det är en vägg som kommit emot nu. Tidigare har jag också tittat konstigt på de guider som slutat, eftersom jag inte själv ens kunnat föreställa mig det. Men man känner nog när det är tillräckligt, man vet nog när tiden är kommen att sluta eller göra något nytt.

En ganska vågad ansökan har jag alltså sänt in. Men som sagt det får bära eller brista, och jag kommer att hålla andan hela vecka 6 då bemanningsmötet börjar. Får se hur det går.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: