Den återkommande drömmen

Linn skriver om en dröm som återkommer hos henne, och det får mig att tänka på min återkommande dröm.

I min dröm, tappar jag ena framtanden. Inte alla tänder, utan bara den ena, ibland bara en del av den. Jag trodde det här var en engångsdröm så att säga, men den har återkommit säkert 10-12 gånger nu. Det var en lite konstig dröm tyckte jag, och beslöt mig till sist att googla drömbetydelser. Det kom faktist fram att av de 25 mest vanliga drömmarna, var drömmen att mista sina tänder på plats nr.4. En väldigt vanlig dröm alltså. Där ser man, man är inte så speciell eller udda som man tror.

Jag trodde först det var något trauma från det när jag verkligen tappade en del av framtanden. Det har hänt två gånger på riktigt nu, och det var ganska traumatiserande i sig. Men jag läste igenom vissa sidor, för att få reda på vad annat den här drömmen kan betyda. Internet är stort, och det finns en hel del bullshit att läsa. Men efter att jag läst många sidor, och gallrat bort det uppdiktade, kom jag fram till några betydelser jag verkligen tror på och följande analyser och konstateranden gillar jag verkligen;

• Att drömma om en lucka i dina framtänder representerar osäkerhet om att inte vara så bra som du skulle vilja vara. Ett område av ditt liv som du tycker är sämre än normalt. Du kan ha brister som du alltid funderar eller ständigt önskar att du kunde förbättra.

• Att drömma om att tappa tänder innebär en förlust av makt, förtroende, eller självkänsla inom något område av ditt liv.

• Att drömma om tänder representerar din vitalitet och ditt självförtroende. En återspegling av hur bra du känner ditt utseende, talanger, eller något som ger dig status eller makt.

• Tänder används för att bita, riva, tugga och gnaga. I detta avseende, symboliserar tänder kraft. Och förlusten av tänder i din dröm kan vara från en känsla av maktlöshet. Saknar du makten i vissa nuvarande situationen? Kanske du har problem att uttrycka dig själv eller få fram din synpunkt. Du känner dig frustrerad när din röst inte hörs. Du kan uppleva känslor av underlägsenhet och brist på självförtroende i någon situation eller relation i ditt liv. Denna dröm kan vara en indikation på att du måste vara mer bestämd och tror på vikten av vad du har att säga.

• Tänder representerar hur kraftfull och självsäker du känner dig. Att du förlorar dina tänder i en dröm kan därför representera en riktig livssituation som undergräver ditt självförtroende.

Ja. JAA! Precis så är det just nu. Jag känner mig maktlös inför framtiden. Just nu, sitter det en grupp människor och bestämmer om min framtid, bestämmer var jag ska jobba i sommar. Något jag inte kan påverka längre. Dessutom är det mera press på detta beslut just nu eftersom det kommer att få stora följder i mitt liv. Det kommer att ändra rikting på mitt liv helt och hållet. Jag känner att jag inte har tillräcklig kontroll över det beslut som någon annan ska ta för mig.

Så ja, drömmar har en betydelse. Det här var betydelsen av min, och jag känner mig genast lugnare då jag förstår vad den betyder.

Jag har haft återkommande drömmar förut, som sakta gått bort med tiden, så jag hoppas denna dröm inte fortsätter alltför länge heller.

Drömanalyserna från bl.a. Dream Moods och LifedKom ihåg att gallra bort bullshiten, tro inte på allt!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: