Vårvackra Finland

Jag är hemma igen, hemma i Finland. En kort säsong är över i Thailand. Thailand är ett vackert land, ett riktigt paradis. Men ingenting slår Finland i sin vår-skönhet. Att vakna tidigt, se solen lysa över kristallvita snödrivor, inga moln, ingen vind och -11 grader.. ja den synen sätter min själ i djup ro.

Det var en lång resa hem på ungefär 26 timmar. Vi flög från Krabi till Bangkok och hade 7h och 45 min på oss i Bangkok. Vi bestämde att eftersom det är en så pass lång tid, att vi skulle ta oss in till centrum. Så vi checkade in vårt baggage till nästa flyg så tidigt som möjligt och så tog vi först ett tåg, och sedan skytrain för att komma in till centrum. Där väntade en annan kollega på oss och hon visade oss till sin favorit restaurang. Vi hade mycket tid, men tåget tog också länge så istället för att springa runt i Bangkok på kort sighseeing, satt vi bara på restaurangen och pratade. Inget speciellt, men det fick tiden i Bangkok att gå otroligt fort, och 7h 45 minuter kändes mer som 2 timmar.

Från Bangkok flög vi till Hong Kong och jag fick flash backs från 2007 då Linda, Milla, Annu och jag var där. Tänk att det är redan 6 år sedan vi hade fyra roliga dagar i Hong Kong på väg till Nya Zeeland.

Från Hong Kong hade vi ännu den sista och den längsta flygturen kvar till Helsingfors. 11 timmar. Jag var lite nervös för att jag inte skulle få sömn och för att tiden skulle bli lång, men tydligen var jag redan så utmattad vid det skedet att jag somnade rätt fort. När vi kom ombord serverades kvällsmat, vilket tog en timme. Därefter somnade jag och sov 3 timmar. Sedan var jag vaken en stund och så sov jag ytterligare 2 timmar. Sedan sov jag ännu från och till i 45 minuter ungefär. Och efter allt detta var det bara ungefär 2-3 timmar kvar av flyget så tiden gick otroligt fort.

Finland tog emot oss som sagt med det bästa möjliga vädret. Soluppgång en tidig morgon, inga moln, -11 grader och snö – precis vad jag hade önskat.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: