Den senaste veckan

Alla i Finland tycks ha gått bananas över det fina vädret som svepte över landet igår. Man snubblar över blogg efter blogg som hyllar sommaren som kommit. Låter bra. Här i Turkiet har vi första molniga dagen på länge.

Det händer inte så mycket här annars, vilket är orsaken till att det är rätt tyst. Har påbörjat inlägg mången gång, men kommit på att det är ointressant och raderat hela skiten.

Saker jag tänkt på den senaste veckan:

  • Jag gillar inte Turkiet särskilt mycket. Okej, jag gillar aldrig en destination innan jag varit där minst en månad och det känns som om jag inte ger Turkiet en rättvis chans, men jag gillar det helt enkelt inte. Det är inte ett land för mig. Kommer nog inte åka tillbaka hit på ett bra tag. Inte för det, jag fattar attraktionen; kort flygresa, billiga resor, otrolig värme, god mat, turkost hav – men det är ändå inget för mig känner jag.
  • Jag trivs bäst på små destinationer. Och ändå har jag hamnat på vår största sommardestination, Turkiet. Hur gick det till? Jag har nästan bara jobbat i små team (med undantag för Egypten där vi var runt 30 pers.) med 5-9 personer, och jag måste säga att jag gillar det mycket bättre. Då du verkligen lär känna folk på riktigt, och vet mer om dem än deras namn. Jag hatar att gå ut med hela vårt team på runt 40 pers och sitta och undra vem fan jag sitter mittemot.
  • Jag gillar inte hockey. Det är för spännande för mig. Istället för att sitta 90 minuter som ett nervvrak, går jag hellre hem, kollar en film och ser resultatet på Iltalehti när matchen är klar. Helt likt min far är jag inte gjord för spänning.
  • Jag kan inte laga mat. Jo, stick mig i ett välutrustat kök med ett enkelt recept och jag klarar det nog. Men vardagsmat – jag har inte tillräckligt med fantasi för det. Jag kan gå runt i en minimarket hur länge som helst och titta på ingredienser, men det slutar oftast med att jag går hem med en påse bröd och appelsiner.

Saker som ”harmat” mig den seaste veckan:

  • Jag funderade på länge på drömlägenheten, lyssnade för mycket på vad alla andra sa – den blev uthyrd.
  • Att vi hittade en billig sista minuten resa för min kompis Ida att komma och hälsa på mig, men även den hann bli såld innan vi slog till.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: