Sommarutmaning 2013

Jag har ett projekt för denna sommar. Eller vi kanske kan kalla det en utmaning. En utmaning till mig själv. Den här sommaren ska jag nämligen njuta av varje dag. Jag menar inte att jag måste ligga på stranden, sörpla paraply-drinkar och festa varje dag. Utan mera som att njuta av de där småsakerna. Som att äta utomhus. Dricka färsk rabarbersaft. Äta jordgubbar. Stänga ögonen och lukta på sommaren. Enligt all logik borde det inte vara svårt att hitta ett ögonblick att njuta av varje dag eller hur? Får se hur det går.

Min utmaning startade i alla fall med en gång när jag anlände till Finland igår. Kl.12:00 landade mitt flyg och jag kom genast igång med sommarstämningen. Vi åkte nämligen till sommarstugan. Där kollade vi läget lite, hur hela stället vaknat till liv efter vintern, och så lade vi i bryggan – ett klart tecken för sommar. Väl hemma ställde vi igång med grillmat, och fick njuta somriga godheter.

För att toppa av min hemkomst och min sommardag nummer ett, ringde jag min kompis Ida och vi beslöt oss för att träffas och gå ut en sväng för att se vad alla hade hittat på efter skolavslutningen. Karis var rätt lugnt, med undantag för full terass på Evalds och ett flertal upptagna bord på Serendi, så vi drog vidare till Ekenäs. I gamla trogna Albatross, som fyller 25 år i år, hade det samlats bekanta ansikten, gamla vänner och totala främlingar. Det var så somrigt det bara kunde vara; att besöka Ekenäs när det är avslutning, att inviga terassäsongen på Alban och att äta en gigantisk portion av Prisses mat innan man åker hem i sommarnatten.

Idag, dag två av sommarutmaningen, vaknade jag rätt tidigt efter gårdagens utgång och vi styrde ner mot Hangö – södern i Finland. Där utlovades Östersjömarknad med försäljare av alla de slag. Efter att vi gått runt på marknaden, hälsat på bekanta och kollat utbudet gick vi till Classic Pizza och avnjöt varsin sjukt god pizza! Solen lyste på, pizzan var god, en varm vind blåste in och jag blev brun – vad mer kan man begära? Som dessert gjorde vi årets första besök till den legendariska glasskiosken i Hangö och njöt av en glass medan vi satt på en bänk och beundrade havet och utsikten. På vägen hem körde vi ännu längs gamla vägen och fick njuta av idylla landskap genom Täktom, Tvärminne, Koverhar och Lappvik.

Nu är jag dessutom precis hemkommen från en snabbvisit till stugan där jag tog årets första dopp! Efter att vi la i bryggan igår har den kallat mitt namn och idag kunde jag inte motstå. Mätte inte temperaturen på vattnet idag, men igår visade det 19,5 grader så det var riktigt skönt, inte iskallt men avsvalkande! Så nu är även badsäsongen invigen och jag hoppas på så många bad i år som möjligt.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: