Mitt nya liv i Helsingfors

Jag har varit rätt upptagen med nytt jobb, ny lägenhet, flytt och olika aktiviteter. Men nu är jag och min dator äntligen på samma plats igen och jag tillochmed har internet genom min telefon, så ska det väl gå lättare att slänga in ett inlägg nu som då.

Min lägenhet är fin, och tack vare duktig flytthjälp (tack mamma och pappa!) så är den faktist klar nu. Det sista är satt på plats och jag kan börja leva ett normalt liv igen. Jag gillar omgivningen, Vallgård. Det är fint fast jag bara hunnit se en liten del av området ännu. Det bästa med att ta en promenad i hoodsen, är att Borgbacken ligger i mina hoods, och man kan plötsligt bara hitta sig där om man bestämmer sig för en kvällspromenad. Borgbacken var precis lika spännande nu som 10 år sedan då jag (typ) senast var där.

På andra sidan vägen ligger Trä-Vallgård som består av gamla trähus från 1920-talet. Påminner om Ekenäs, Borgå eller Raumo. Det är ett fint och rätt lugnt område, och ser framemot promenader/ cykelturer genom de små gatorna.

Min lägenhet i Vallgård ligger knappa 4 km ifrån kärncentrum men det är lätt att ta sig in. Igår använde jag spårvagnen för första gången sedan 90-talet och det var både spännande och lätt på samma gång. Bussar och spårvagnar går med jämna mellanrum så man kan lätt ta sig runt. Har funderat på att köpa en cykel också, bara så man kan ta sig runt lättare istället för att planera allting enligt hållplatser.

Jag har precis det jag behöver i mitt kvarter, och att jobbet ligger endast 750 meter ifrån gör det inte sämre precis. Dessutom ligger min kommande skola dryga 2 km ifrån. Fattar varför folk väljer att bo i Helsingfors nu; allt är nära och man kan nästan göra vad som helst nästan när som helst. Det är behändigt och mitt sociala liv har trappat upp 150%.

Trots det bor det nog alltid en liten landsbygdstjej i mig; som när jag blev rädd när posten första gången föll in genom dörren,  ingen 100m promenad till postlådan här inte!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: