Dags att andas – del 4

Dag fem var det tidig väckning. Vi satte oss i bilen och körde till Vassiliki. Efter fyra nätter i Nidri var det dags att hoppa ombord på båten och åka ut på havet. I Vassiliki tog vi färjan över till Kefalonia och byn Fiskardo. Där stod den vackra M/S Panagiota och väntade på oss, och så fort vi hoppat ombord seglade vi iväg i riktining mot Lefkas vackraste stränder, Porto Katsiki och Egremni. Vi stannade till en stund vid båda, men la sedan ankare utanför Egremi där vi tog en badpaus och simmade i det turkosa Joniska havet.

Från Egremni seglade vi till Ithaca, Odysseus ö. Vi la till i den lilla, vackra, idylliska byn Vathi. Och precis när vi kom i hamn gick styrningen på båten sönder och Lorenzo fick jobba många timmar för att fixa det, medan jag läste en bra bok, gick omkring Vathi, tog bilder och beundrade byn. När Lorenzo äntligen var klar, gick vi och tog en snabbmiddag i byn (Gyros <3) innan vi tog oss tillbaka till båten och gick upp på däck för att mysa i en säckstol. Bara vi två, en varm kväll och en stjärnfylld himmel. Ja, jag var själv ganska nära himlen just då.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: