Första skoldagen

Har en så inspirerande skoldag bakom mig att jag kunde skriva 10 inlägg om bara denna dag! Men ska bespara er och bara skriva ett, okej kanske två, inlägg. Men en sak i taget.

Idag var alltså första ”riktiga” skoldagen. Introduktionsdagen förra lördagen räknas kanske inte riktigt som skola. Men idag har vi kört igång med första kursen och föreläsningen. Kursen heter ”Strategy in Practice” och går alltså ut på att se, analysera, göra om och förverkliga olika strategier. Mest behandlade vi företagsstrategier eftersom vår utbildning är starkt inriktad på företagsamhet och ledning, men strategierna går likaväl att implementera i det vanliga livet.

Vi började med en föreläsning som var så bra att jag inom en timme hade helt förstått vad hela konceptet går ut på. Föreläsaren var inspirerande, och hade ett ganska fritt sätt att undervisa, och vi diskuterade mycket i klassen.

Sedan var det dags för paus och efter det delades vi in i grupper och fick som uppgift att diskutera hur man lägger upp en strategi och vad som påverkar en strategi.

På lunchpausen skulle jag bara gå via skolans bibliotek och skaffa bibliotekskort, men när jag gjort det blev jag fast bland hyllorna fyllda med intressanta böcker, och fick bara snabbt springa in i butiken och köpa en Mozzarella-pesto chilisämla, men hade inte ens tid att äta den innan vi fortsatte. Vi skulle läsa en valfri artikel med strategiexempel ur riktiga världen, och sedan skulle vi presentera artikeln och strategin i grupper. Det var intressant och det gick rätt fort. Så fort att vi fick lov att gå 2 timmar innan planerad avslutning (helt klart min nya favoritproffessor, hehe).

Så nu sitter jag här hemma, med min mozzarella-pesto-chili-sämla, och är helt överenergisk.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: