Lahtis

Igår hade jag en länge efterväntad ledig dag. Hade bara en ledig dag så beslöt att inte åka hem till Karis utan istället hitta på något annat. Så jag funderade på vad man kan göra på en dag, och bestämde mig för att åka någonstans på dagsutfärd. Borgå tänkte jag mig först, men då Jani fick höra mina planer ville han åka med och sist och slutligen bestämde vi oss för att besöka Lahtis. Ingen av oss hade besökt Lahtis förut, så det blev en bra dagsutfärd.

Vi startade rätt sent från Helsingfors och det tog knappt en timme att köra upp till Lahtis. Framme var vi runt 11:30 och blev båda mycket förvånade över att se snö! Snöfria Helsingfors verkade en oändlighet ifrån då vi bara kört en knapp timme norrut.

Vi började dagen i Lahtis med frukost på Roberts Coffee. Där blev det en god sämla och en kopp te som smakade får. Ja fråga inte mig hur eller varför det smakade får, men smaken på téet påminde om lukten av får. I köpcentret Trio gick vi runt och tittade i olika butiker innan vi gick vidare ut i kölden och tog en titt på Lahtis. Vi gick upp till gågatan, besökte den lilla men mysiga saluhallen, gjorde fynd på rean och försökte att inte halka omkull på de istäckta gatorna.

Vi körde även runt lite längre från centrum och gjorde ett besök till Salpausselkä-backarna. De var rätt mäktiga de där backhoppningsanläggningarna, och jag kunde inte låta bli att tänka på hur det skulle vara att ta sig ner där. Helt crazy, skulle aldrig i världen våga hoppa ner där. När vi tyckte att vi sett det mesta i Lahtis körde vi en bit söderut, till Kärkkäinen, som är en stor butik med allt mellan himmel och jord. Där fick vi åter några timmar (!) att gå åt, innan vi fyllde bilen med billigt bränsle och körde tillbaka till H:fors. En skön avkopplande dag i Lahtis, inte illa alls.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: