Hela den härliga kvällen och tolvslaget

Efter att vi besökt SeaLife igår, och efter att vi avnjutit kaffe hos syster, körde jag hem och började förbereda för kvällen. Städade i lägenheten, satte drickan på kyl, tog en lång dusch, fixade till mig, la på klänningen, tände ljus och la upp en ljusslinga i köket.

Jani kom till mig och vi satte oss ner i soffan med varsin dryck och kollade på film. Vi hade båda haft en lång dag så vi tog ännu en snabb powernap innan alla festligheter.

Vi vaknade en timme senare, steg upp och började fixa en hemgjord pizza. Jani stod som sagt för största delen av tillredningen, och det blev världens godaste pizza! Ett tunt, krispigt, hemlagat botten och en hel mängd fyllning. Tonfisk, räkor, skinka, svamp, paprika, soltorkade tomater, ost och blåmögelost. Nam! Vi orkade inte ens äta hela pizzan, så mättande var den.

Vi fortsatte kvällen lugnt hemma, men när det närmade sig midnatt och vi började höra och se mer och mer fyrverkerier ute så åkte vi till stan för att få se lite mer av dem. Beslöt oss till sist att köra till Eläintarhanlahti. Förutom att det blåste som i en storm så var det en bra plats att vänta in tolvslaget. Vi hade utsikt över hela viken, Töölöviken och såg även fyrverkerierna från Senatstorget. Hittade ett fint litet ställe vid en sandstrand och där stod vi och beundrade raketerna och väntade in tolvslaget. Firade nyårafton på en sandstrand mitt i Helsinfors. Sista december stod jag med ballerinan på en sandstrand, mycket konstig känsla. Vid tolvslaget smällde det en massa raketer runt omkring, jag fick min nyårskyss och vi öppnade en flaska skumvin. Så härligt. Vi stod en stund och kollade in fyrverkerierna som aldrig verkade ta slut men sedan tog vi oss vidare. Vi hade tänkt ta oss in till stan på ”en”, men vi det lät mycket bättre att åka hem till värmen istället för att ställa sig i en lång kö vid någon krog. Så vi åkte hem igen, kollade på film, drack upp skumvinet och åt jordgubbar doppade i choklad. Ett härligt slut på en härlig dag och ett bra år!

”Today is the first blank page of a 365 page book. Write a good one.”

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: