Årsöversikt 2013

För första gången tänkte jag förutom en tillbakablick på 2013 i listform även bjuda på en kort årsöversikt. För mig själv. Så jag lättare kan lägga hela året i ett nötskal. Vi ger det ett försök.

Januari
Välkomnade det nya året på en sandstrand i Ao Nang med kollegerna. Vi hade precis avnjutit en god julbuffé och släppte nu upp några papperslyktor. Hela himlen var full av dem och det var magiskt. Njöt verkligen av tiden i Thailand. Jag red elefant för första gången i mitt liv. Jag besökte strandbaren Pangea och tog mig över till Phi Phi öarna fö en minisemester. Klättrade upp till utkiksplatsen och blev mållös då jag tänkte vilken påverkan tsunamin hade på just den ön.

Februari
Drömde konstiga drömmar om att jag misste mina tänder. Tog en snabb visit på vackra Koh Ngai och tillbringade annars också mycket tid på stranden. Last Beach, också känd som Bamboo Bay var favoriten. Fick veta att jag skulle jobba i Turkiet under sommaren.

Mars
Flög till Kuala Lumpur på visumresa och hade 2 nätter och 3 dagar i den Malaysiska huvudstaden. Reste ensam och njöt av varje stund. Tog även en minisemester på Koh Kradan när jag kommit tillbaka till Thailand och blev förälskad i ön. Hade en härlig bungalow precis vid stranden och tog mig på äventyr genom djungeln och snorklade i det härliga vattnet. I slutet av mars var det redan dags att säga adjö vill vintersäsongen och Thailand och åka hem till Finland.

April
Hade tid hemma i finland mellan säsongerna. Reste till Turkiet men tappade mitt pass på flyget, tillbringade en helvetisk natt i ”holding area” hos flygplatspolisen och blev deporterad från landet. Deporteringen var ett tecken på en högre makt eftersom jag tack vare det kunde gå på en arbetsintervju i Finland. Jag fick nytt pass och visum och reste tillbaka till Turkiet. Den 24.4 blev jag erbjuden jobbet jag gick på intervju för. Jag tackade ja.

Maj
I början av maj började jag äntligen njuta av Turkiet, för att jag visste att jag skulle hem. Föråt mig på färska jordgubbar och vaniljglass flere gånger. Fick problem med allergin. Åkte på snabbvisit till Finland för inträdesprov.

Juni
1.6 flyttade jag hem till Finland igen och jag har inte ångrat det. Utmanade mig själv att njuta av sommaren och de små sakerna. Började det nya jobbet och trivdes från första dagen. Fick veta att jag blivit antagen till skolan och började gå på lägenhetsvisningar i jakt på drömlägenheten. Firade midsommar med familjen på stugan i mjukisbyxor och yllesockor. Hittade en fin lägenhet på Sturegatan och flyttade in redan i slutet av Juni.

Juli
Tillbringade tid på stugan och plockade blåbär. Besökte Borgbacken flere gånger och hade en kort ”summerfling”. Åkte till Grekland för att andas och en vecka senare kom jag tillbaka lugn och så otroligt solbränd. Avslutade juli med en rolig tjejkväll hemma hos mig, följt av utgång.

Augusti
Min cykel blev stulen och det var annan drama på gång samtidigt. Retirerade till landet så ofta jag kunde innan jag började skolan. Var en ivrig elev, som att börja första klass igen. Besökte ett tivoli och åt spunnet socker.

September
Gick på dejt med en gammal kompis, vilket snabbt visade sig leda till något annat. Hjälpte till att måla huset hemma i Karis och i stan festade vi ganska ofta med olika kompisar. La in en beställning på en vinterjacka, första vinterjackan jag fått köpa sedan 2009. Åkte över till Sverige i slutet av månaden och kom tillbaka med en bil.

Oktober
Vännernas månad. Hanna kom till Helsingfors, jag åkte till Åbo med Linda för att besöka Annu och jag umgick mycket med alla. Den första snön föll 18.10 och efter det kom det ingen snö alls under resten av året. Jag njöt av hösten, tog långa promenader och tog mycket foton.

November
I november hände det ingenting och ändå allting. Inget viktigt och ändå livsförändrande saker. Uppskattade människor som fanns där för mig. Fick årtiondets värsta spysjuka och spydde i en vecka, inklusive min födelsedag. Mötte Jessica på härlig frukost date på Ekbergs och bestämde oss för att göra det till en tradition. Det blev lillajulsäsong och jag fick njuta årets första glögg och pepparkakor.

December
Började månaden med ett besök till Lahti. Ida besökte mig i stan och vi åt sushi och hade en legendarisk kväll ute!  Jag gick på julmarknaden och njöt. Tog igen en frukost date med Jessica, denna gång på Fazers och jag var i himlen. Blev kär på riktigt och sade det högt. Firade jul först på jobb, sen hemma med familjen. Besökte SeaLife på årets sista dag och firade det bästa nyåret någonsin.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: