Stora förändringar

Slöa lediga dagar, hektiska arbetsdagar, inte mycket att rapportera. Tagit det lugnt, jobbat sent, kopplat av, varit uttråkad, lyssnat på musik, kollat på internet-tv, sovit länge, dagdrömt.

Mycket på gång på det stora planet med. Mycket att fundera och tänka på. Då jag flyttade till stan, visste jag att det var på bestämd tid. Gjorde hyreskontrakt till slutet av mars. Är uppvuxen i Karis, på en gård 8 km utanför centrum. Då min far nu går i pension, och gården efterträds av min bror har en liten del av gården brutits ut för mig. Det är ingalunda gratis för mig, men betyder att jag snart har en tomt och ett egnahemshus i mitt namn i Karis. Och eftersom jag är uppvuxen på landet så kan jag inte tacka nej till chansen att flytta tillbaka, hur mycket jag än älskar Helsingfors, hur bra jag än trivs här. Vem skulle inte byta ut avgaserna mot frisk luft? Byta ut lägenhet mot hus? Byta ut 35 kvadrat mot 135 kvadrat? Så ja, stora saker på gång. Har därför sagt upp mitt hyreskontrakt idag. Skrämmande saker. För nu är det verkligt. Inom två månader flyttar jag bort från stan, tillbaka ut på landet, till ett eget hus.

Gillar Helsingfors så otroligt mycket, så tvekade vid ett skede om jag verkligen ville flytta. Men det vill jag nog. Och i värsta fall är det ju bara att packa ihop och flytta tillbaka till stan. Men bara i värsta fall. Ska nog bli skönt att äntligen få ett eget hem. Ett riktigt eget. Det enda lilla jag är rädd för är arbetsresan. 10 min byts ut mot 1 timme. Men jag ska nog klara det tror jag.

Så om någon vet någon som behöver en härlig etta i Vallgård på 35 kvadrat, hör av er på kommentarsfältet! Min hyresvärd letar efter ny hyresgäst fr.o.m. April, eventuellt tidigare. En härlig, ljus och tyst (!) lägenhet på fjärdevåningen av ett stenhus byggt 1926 på Sturegatan. Högt till tak och härliga fönsterbräden. Fantastiskt kök och nya ytor! Enda lilla minuset är den kommande badrumsremonten, kommer att börja i slutet av sommaren troligtvis. Lite bilder från min älskade lya;

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: