Så här långt

Så här långt har huset skrivits i mitt namn, renoveringen är på god väg och flyttdatumen är klara. Den kommande helgen kommer att gå i flyttandets tecken. Har alltså fyra, fem nätter kvar i lägenheten. Men imorse när jag vaknade kl.07:53 till att de började borra i huset och höll på hela jävla förmiddagen, så beslöt jag mig för att det var sista natten i lägenheten. Fast badrumsremonten inte gäller min bostad förrän Augusti så bestämde jag mig för att sova hos Jani de sista nätterna nu. Orkar inte med att bli störd varje morgon. Så när han stack på jobb imorse, och jag inte fick sömn pga borrandet, så packade jag ihop 80% av lägenheten. Vips, sådär bara. Plötsligt var det mesta ihopplockat. Ja det ryms ju inte så mycket i 35m2 plus vind, men i alla fall. Konstig känsla, för nu kommer jag inte liksom att vara där mera. Hämta grejjer och kanske duscha och tvätta de sista kläderna, men förutom det så är det över nu. Livet på Sturegatan.

I 9 fina månader bodde jag i den mest härliga lilla lägenhet, i fjärde våning i en byggnad från år 1926, utan hiss. Högt till tak, breda fönsterbräden, ljust. Tjejfester, biokvällar och drama har pågått där. Te-stunder och djupa diskussioner, matlagning och kärlek, ensamhet och samvaro.

Jag flyttar officiellt till Karis i helgen. Till hemknutarna. Till ett egnahemshus med nästan fyrfaldig kvadratmängd. Till ett nyrenoverat hem. Jobbet blir kvar i stan, och Jani blir kvar i Vanda, så kommer nog att vistas minst 50% av tiden här i alla fall, men kommer inte att vara helsingforsbo mer. GUD. SÅ. KONSTIGT. Trivs så bra här, det här livet är så jag. Det nya jag. Livet i Karis kommer också att vara jag, men kanske mer av det gamla jag. Jag som kommer från landet och älskar tystnaden där, jag som vistas på sommarstugan och suger in sommardofter. Jag som helst skulle tillbringa all min tid i grannens stall.

Det kommer att vara skönt att flytta, men kommer samtidigt att sakna stan.

Härliga Sturegatan i Augusti.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: