Att vara helsingforsbo är överskattat

Min kollega och jag diskuterade det att jag flyttat bort från stan och inte längre är helsingforsbo. Jag var lite ledsen över det faktum, men så funderade hon en stund och så sa hon spontant och helt allvarligt:

”Att vara helsingforsare är överskattat”

Fick mig ett gott skratt, det lät bara så bra. Och tro det eller ej, så tröstade det mig lite. Kanske jag inte går miste om så mycket fast jag inte längre är helsingforsare? Men så tillade hon efter en stund ”Eller så säger jag det bara för att jag bor i skogen. I Borgå.” Och ja, kanske jag också bara skrattade för att jag nu bor i skogen. I Karis. För egentligen längtar jag redan efter stadslivet fast jag inte tillbringat mer än två nätter i mitt nya hem i Karis, och tillringat resten av tiden i Vanda. Men ska försöka leva efter hennes visdomsord nu, försöka mig på det i alla fall.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: