Minisemester i Karis

Tog en minisemster härifrån och tillbringade en dag och två nätter i Karis. Hemma. På landet. Äntligen var huset så klart att Jani fick komma på besök för första gången. Och för första gången fick jag känslan av att huset verkligen är mitt. Det tar en stund att bli van med den tanken.

Vi har i alla fall haft de mest avkopplande dagarna på länge. Känns som om jag varit på semester. På fredag kväll sent, efter jobbet, åkte vi ner till Karis. Det blev husinspektion och sedan grillmat. Vi hade handlat upp halva S-market innan, och det blev bl.a. grillad majs, kyckling, sallad, halloumi och så kall öl. Årets första grillmat och så fasikens gott! Utnämnde Jani till grillmästare så han fick ta hand om grillandet. Vi var båda så slut efter många långa arbetsdadgar att vi gick och sova rätt tidigt, eller Jani somnade redan i soffan, haha. Hade dessutom köpt alldeles nya tjocka, fluffiga täcken som vi myste in oss i. Nästan som i ett hotell.

När vi vaknade på morgonen kunde vi inte annat än le stort. Ingendera kunde riktigt förstå att vi var i ett egnahemshus som är MITT. Så konstigt att förstå att man plöstligt äger något. Vi sov länge, vaknade sent och åkte sedan in till Karis. Det blev frukost på Lilla hembageriet, så sjukt bra (som vanligt)! Och så besök på posten, rundvandring i centrum och så gick vi lite omkring i olika butiker innan vi åkte hem till mamma på kaffe. Det var sent på eftermiddagen när vi gick hem igen, och satte igång med projektet badtunna. Vi fyllde tunnan, Jani tände eld i kaminen och så eldade vi hela kvällen tills vattnet i badtunnan nådde härliga 35 grader. Medan vi väntade grillade vi igen, och maten var om möjligt ännu godare än kvällen innan. Grillad kyckling, grillost, champinjoner fyllda med blåmögelost och inrullade i bacon, baguette, tsatsiki. När vi ätit oss mätta och vattnet i tunnan blivit varmt var det dags att ta ett bad. Solnedgång, bastu, badtunna och lite bastudricka på det. Ångande varmt bad, fullmåne, stjärnhimmel.  Så otroligt härligt. Så ofattbart härligt.

Nästa morgon fick vi inte sova lika länge, båda hade bara en ledig dag och det var dags att åka tillbaka till Vanda, tillbaka på jobb. Men vi var båda så avkopplade att vi bara log hela vägen hem. En dag och två nätter i Karis. Som en minisemester. Det var vi värda. Det var precis vad jag behövde. Vad vi behövde. En hel ledig dag med Jani. För om jag på 11 dagar har EN ENDA ledig dag, så tycker jag att det är helt okej att jag tillbringar den hemma i lugn och ro med min pojkvän.
 

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: